Inici ViesBarcelonaMontserratAgulles Date la vuelta a la Reina (Montserrat)

Date la vuelta a la Reina (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via ‘Date la vuelta’ va ser oberta el 13/11/1994 per David Atance “Espa” i Irene. És una via amb les assegurances distants i opcions gairebé nul·les de posar res, però el grau és amable i la roca excel·lent. Per aquest mateix vessant sud de la Reina ja hi havia la via Jariod-Subirat (oberta al 1973) però es trobava pràcticament desequipada i no la devien conèixer.

De fet, en aquest mateix pany de paret també hi ha l’Aresta Oblidada (oberta al 1999), que es troba més ben protegida i al primer llarg hi ha un tram on les seves xapes les tenim a tocar (només a un parell de metres a l’esquerra), així que haurem de resistir la temptació de xapar-les! El segon llarg és especialment maco, supera un muret vertical farcit de preses boníssimes!

Un cop dalt, enlloc de fer reunió llaçant el bloc del cim, millor desgrimpar uns 5 metres en direcció nord-oest i directament fer reunió a la instal·lació de ràpel (2 bolts amb cadena).

Orientació

Sud

Aproximació

Des de Can Maçana anem al Refugi Vicenç Barbé. Seguim direcció a la Canal Ampla, però abans d’arribar-hi pugem pel torrent que hi ha entre el Cap de Guerrer i la Màquina de Tren. Primer passem pel vessant est de la Bitlla, a continuació la Bola de la Partió i la següent agulla és la Reina. Baixem una mica per la canal fins arribar al peu de via.

Material

5 cintes i 1 xapa recuperable

Descens

Un ràpel de 20 metres cap al nord-oest

Cordada

Pep Mayolas, Miquel Soro i Jordi Ceballos

Enllaços

El col·leccionista de vies


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar