Inici ViesBarcelonaMontserratAgulles Aresta Brucs a la Carnavalada (Montserrat)

Aresta Brucs a la Carnavalada (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

L’Aresta Brucs a la Carnavalada va ser oberta el 18/5/1959 per Joan Cerdà i Joan Boladeras, però aquesta informació no és del tot fiable tenint en compte la confusió històrica que hi ha hagut entre la Carnavalada i l’Agulla dels Set, i que en Jordi López explica detalladament al seu excel·lent article.

L’Aresta Brucs és una escalada agradable, amb bona roca i assegurances distants. Havíem llegit que els 2 primers llargs fan 60m justos però a nosaltres no ens han arribat les cordes, potser hem fet algo malament o els 60m és començant uns metres més amunt per la canal. El tram més maco és al darrer llarg, on l’itinerari fa un flanqueig estratègic a la dreta i cal superar uns metres finals força drets (està ben protegit).

Orientació

Sud

Aproximació

Des de Can Maçana anem al Refugi Vicenç Barbé i pugem direcció nord per la Canal de les Bessones. La Carnavalada es troba a la dreta de la Bessona Inferior. La via comença uns metres a l’esquerra d’un gran pi característic.

Material

6 cintes i 1 xapa recuperable

Descens

Ràpel de 15m o desgrimpar per la via normal

Cordada

Pep Mayolas, Miquel Soro i Jordi Ceballos

Enllaços

El col·leccionista de vies


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar