Inici ViesBarcelonaMontserratAgulles Ot el bruixot a la Filigrana (Montserrat)

Ot el bruixot a la Filigrana (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

Oberta el 30/05/2000 per Josep Jané i Joan Plana. És una via ben recomanable i mantinguda per accedir a l’estètic cim de la Filigrana, on el darrer llarg és comú amb la via normal. La via es troba pràcticament equipada, tot i que amb les assegurances distants, el que li dóna un cert caràcter. El primer llarg és ombrívol i la roca té una mica de molsa, però més amunt la roca és excel·lent i ens ofereix una escalada vertical en un bonic entorn.

Per cert, Ot el bruixot és el nom d’unes historietes creades per Josep Lluís Martínez Picañol (conegut com “Picanyol”), i que han estat publicades a la revista infantil Cavall Fort des del 1971. Et protagonista Ot és un bruixot que va vestit de negre, i que amb la màgia arregla diferents situacions amb que es va trobant.

Orientació

Sud

Aproximació

Des de Can Maçana anem cap al Refugi Vicenç Barbé. Superat el pas de les Portelles, i quan ja només ens queda una petita pujada per arribar al refugi, girem a l’esquerra i pugem una estona per la Canal del Cirerer. Hi ha un moment en que ens desviem uns metres a la dreta i accedim al peu de via.

Material

9 cintes, 1 baga per merlet i friends fins al Totem verd (0.75)

Descens

Un ràpel de 25 m pel vessant nord-est

Cordada

Ricard Rofes i Jordi Ceballos

Enllaços


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar