Inici EscaladesMontserratAgulles Torras-Nubiola a la Figuereta (Montserrat)

Torras-Nubiola a la Figuereta (Montserrat)

per admin

La Torras-Nubiola és una clàssica ben xula, tot i que compte si fem l’aproximació original perquè està delicada. La via en general està poc equipada i té alguns trams difícils de protegir. Per assaborir bé la via, ens hem de posar a la pell dels senyors Torras i Nubiola, que als anys 50 van decidir enfilar-se per aquest terreny desconegut amb una corda d’espart lligada a la cintura i algun pitó… La via té una preciosa tirada de xemeneia serpentejant, on hem d’anar cercant el lloc més còmode per pujar, només per aquesta tirada ja val la pena fer la via.

Orientació:  Oest

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada.

Aproximació:  Des de Can Maçana prenem el camí fins a Coll de Guirló. Poc després de desviar-nos cap a les Portelles, prenem un corriol marcat amb una fita que ens porta al peu de via de la Ven-Suri-Ven. Un cop allà resseguim la paret cap a la dreta i de seguida arribem al peu de via. A partir d’aquí, l’aproximació original ens ha semblat delicada, seria millor entrar per per exemple per la Ribas-Velasco i de pas afegim una tirada addicional d’escalada.

Material:  8 cintes, friends fins al Cam #1, una xapa recuperable i 5 bagues ben llargues (per llaçar arbres si fem l’aproximació original). Recomanable no portar motxilla.

Descens:  Ràpel d’uns 20 m en direcció sud-est, i ja caminant anem a buscar el Coll de les Portelles.

Cordada:  David Cabañas i Jordi Ceballos

També et pot interessar