Inici ViesBarcelonaMontserratAgulles Torras-Nubiola a la Figuereta (Montserrat)

Torras-Nubiola a la Figuereta (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Torras-Nubiola a la Figuereta va ser oberta l’any 1951 per Josep Maria Torras i Joan Nubiola, i és una clàssica ben maca. Això sí, compte si fem l’aproximació original perquè està delicada. La via en general està poc equipada i té alguns trams difícils de protegir.

Per assaborir bé la via, cal posar-nos a la pell dels oberturistes, quan l’any 1951 van decidir enfilar-se per aquest terreny desconegut amb una corda d’espart lligada a la cintura i algun pitó… La via té una preciosa tirada de xemeneia serpentejant, on hem d’anar cercant el lloc més còmode per pujar, només per aquesta tirada ja val la pena fer la via.

Orientació

Oest

Aproximació

Des de Can Maçana prenem el camí fins a Coll de Guirló. Poc després de desviar-nos cap a les Portelles, prenem un corriol marcat amb una fita que ens porta al peu de via de la Cerdà-Riera a la Bandereta o Ven-Suri-Ven. Un cop allà resseguim la paret cap a la dreta i de seguida arribem al peu de via.

L’aproximació original l’hem trobat delicada, seria millor entrar per per exemple per la Ribas-Velasco i de pas afegim una tirada addicional d’escalada.

Material

8 cintes, friends fins al Camalot #1, una xapa recuperable i 5 bagues ben llargues (per llaçar arbres si fem l’aproximació original). Recomanable no portar motxilla.

Descens

Ràpel d’uns 20 m en direcció sud-est, i ja caminant anem a buscar el Coll de les Portelles.

Cordada

David Cabañas i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar