Inici ViesBarcelonaMontserratAgulles Mar de pedra a la Miranda dels Ossos (Montserrat)

Mar de pedra a la Miranda dels Ossos (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Mar de Pedra va ser oberta l’any 1993 per Enric Poblet “Rodillitas” i Ramon Reina. Es tracta d’una pedalada amb bon ambient, amb l’al·licient que has de fer un munt de passos de ganxo, sobretot a la primera tirada (la més entretinguda amb diferència), on la tònica general és que hi hagi un parell de passos de ganxo entre xapa i xapa. Els passos de ganxo són pràcticament tots picats i queden a prova de bombes. El tram final en lliure és fàcil (IV) i també protegit amb expansions.

Orientació

Nord

Aproximació

Des de Can Maçana prenem el GR en direcció al Monestir. Deixem enrere el trencall cap al Refugi Vicenç Barbé, seguim pel GR i de seguida veiem la paret per on va la via. Abans d’arribar a la Cadireta, quan estem aproximadament a l’alçada de la via, a mà dreta prenem un corriol que puja directe cap a la paret, hi ha alguns trams equipats amb cordes fixes. Un cop a la base de la paret, anem uns metres a la dreta (oest) i de seguida trobem el peu de via.

Material

28 cintes (si ho xapem tot), 4 xapes recuperables, 2 ganxos (un pla i un de punta), friends fins al Camalot #0.5 i tricams. Guíndola força recomanable

Descens

Anem a cercar una reunió rapelable (2 parabolts amb cadena), i podem baixar al terra amb un únic ràpel d’uns 50 m (recomanable baixar el nus un bon grapat de metres per no tenir problemes al recuperar la corda), o fem un primer ràpel fins al collet i d’allà un segon ràpel fins al terra.

Cordada

Carles Llovet i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar