Inici EscaladesMontserratAgulles Mar de pedra a la Miranda dels Ossos (Montserrat)

Mar de pedra a la Miranda dels Ossos (Montserrat)

per admin

La Mar de Pedra és una via a la Muralla Nord d’Agulles que va ser oberta al 1993 per Enric Poblet (“Rodillitas”) i Ramon Reina. Es tracta d’una pedalada amb bon ambient, amb l’al·licient que has de fer un munt de passos de ganxo, sobretot a la primera tirada (la més entretinguda amb diferència), on la tònica general és que hi hagi un parell de passos de ganxo entre xapa i xapa. Els passos de ganxo són pràcticament tots picats i queden a prova de bombes. El tram final en lliure és facilet (IV) i també protegit amb expansions.

Orientació:  Nord

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada.

Aproximació:  Des de Can Maçana prenem el GR en direcció al Monestir. Deixem enrera el trencall cap al Refugi Vicenç Barbé, seguim pel GR i de seguida veiem la paret per on va la via. Abans d’arribar a la Cadireta, quan estem aproximadament a l’alçada de la via, a mà dreta prenem un corriol que puja directe cap a la paret, hi ha alguns trams equipats amb cordes fixes. Un cop a la base de la paret, anem uns metres a la dreta (oest) i de seguida trobem el peu de via.

Material:  28 cintes (si ho xapem tot), 4 xapes recuperables, 2 ganxos (un pla i un de punta), friends fins al Cam #0.5 i tricams. Guíndola força recomanable.

Descens:  Anem a cercar una reunió rapelable (2 parabolts amb cadena), i podem baixar al terra amb un únic ràpel d’uns 50 m (recomanable baixar el nus un bon grapat de metres per no tenir problemes al recuperar la corda), o fem un primer ràpel fins al collet i d’allà un segon ràpel fins al terra.

Cordada:  Carles Llovet i Jordi Ceballos

També et pot interessar