Inici ViesBarcelonaMontserratAgulles Mar de pedra a la Miranda dels Ossos (Montserrat)

Mar de pedra a la Miranda dels Ossos (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Mar de Pedra va ser oberta l’any 1993 per Enric Poblet (“Rodillitas”) i Ramon Reina. Es tracta d’una pedalada amb bon ambient, amb l’al·licient que has de fer un munt de passos de ganxo, sobretot a la primera tirada (la més entretinguda amb diferència), on la tònica general és que hi hagi un parell de passos de ganxo entre xapa i xapa. Els passos de ganxo són pràcticament tots picats i queden a prova de bombes. El tram final en lliure és fàcil (IV) i també protegit amb expansions.

Orientació

Nord

Regulacions

La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació

Des de Can Maçana prenem el GR en direcció al Monestir. Deixem enrere el trencall cap al Refugi Vicenç Barbé, seguim pel GR i de seguida veiem la paret per on va la via. Abans d’arribar a la Cadireta, quan estem aproximadament a l’alçada de la via, a mà dreta prenem un corriol que puja directe cap a la paret, hi ha alguns trams equipats amb cordes fixes. Un cop a la base de la paret, anem uns metres a la dreta (oest) i de seguida trobem el peu de via.

Material

28 cintes (si ho xapem tot), 4 xapes recuperables, 2 ganxos (un pla i un de punta), friends fins al Camalot #0.5 i tricams. Guíndola força recomanable

Descens

Anem a cercar una reunió rapelable (2 parabolts amb cadena), i podem baixar al terra amb un únic ràpel d’uns 50 m (recomanable baixar el nus un bon grapat de metres per no tenir problemes al recuperar la corda), o fem un primer ràpel fins al collet i d’allà un segon ràpel fins al terra.

Cordada

Carles Llovet i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar