Inici ViesBarcelonaMontserratFrares CADE a l’Agulla del Centenar (Montserrat)

CADE a l’Agulla del Centenar (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La CADE va ser oberta l’any 1974 per Emili Albir, Joan Badia, Josep Lalueza i Ramon Masats. Es una de les grans clàssiques de Montserrat Nord, una via magnífica del tot recomanable. Es tracta d’un itinerari atlètic i mantingut, que ressegueix diversos diedres de llibre. La via està oberta en un estil impecable, es troba poc equipada però es deixa protegir molt bé.

A tenir en compte que la via es troba en un racó molt ombrívol, és ideal pels mesos d’estiu.

Orientació

Nord

Aproximació

Des de Can Maçana prenem el GR cap al Monestir. Passada la Cadireta prenem un trencall a la dreta cap a Coll de Porc, i abans d’arribar al Bisbe trobem un corriol a mà dreta cap a la paret. Flanquegem uns metres i de seguida arribem a peu de via.

Material

24 cintes (si ho volem xapar tot), friends fins al Camalot #4 (repetint el 2 i 3), tascons grossos, una xapa recuperable i estreps.

Descens

Ràpel d’uns 20 m cap al sud. Baixem una canal, arribem al Camí Alt de Frares (marques blaves) i el seguim a la dreta fins a la Canal Ampla. Baixem per la canal fins al Refugi Vicenç Barbé.

Cordada

Ricard Rofes, Aleix Codina i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar