Inici EscaladesMontserratFrares Anglada-Cerdà a la Boleta Foradada (Montserrat)

Anglada-Cerdà a la Boleta Foradada (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

L’Anglada-Cerdà va ser oberta l’any 1965 per Josep M. Anglada i Joan Cerdà. Es una via del tot recomanable a Montserrat Nord, amb molts trams d’auto-protecció, molt variada i bon ambient. Especialment destacable la magnífica bavaresa de la tercera tirada, només per aquesta tirada ja val la pena la visita. La llàstima és no haver completat l’ascensió amb la via Normal al cim de la Boleta, però no teníem clar per on anava i ens va quedar pendent per un altre dia (consultar la publicació de la via normal).

Orientació:  Nord

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada.

Aproximació:  Des de Can Maçana prenem el GR cap al Monestir. Passada la Cadireta prenem un trencall a la dreta cap a Coll de Porc, i abans d’arribar al Bisbe trobem un corriol a mà dreta cap a la paret. Flanquegem uns metres i de seguida arribem a peu de via. Per accedir a la R0 cal fer una grimpada de III, ens podem encordar per pujar més tranquils.

Material:  Friends fins al Cam #4, tascons grans, 20 cintes i estreps

Descens:  Des de la darrera reunió voregem la bola cimera per l’esquerra i arribem a la banda contrària de la bola. Aquí podríem fer la via Normal o fent una petita desgrimpada arribem a un collet. Baixem al Camí Alt de Frares (marques blaves) i el seguim a la dreta fins a la Canal Ampla. Baixem per la canal fins al Refugi Vicenç Barbé.

Cordada:  Rafa Cuadrado i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

També et pot interessar