Inici EscaladesBarcelona i rodaliesSant Llorenç del MuntLa Mola Passeig Galàctic al Salt dels Cavalls (Sant Llorenç)

Passeig Galàctic al Salt dels Cavalls (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

Passeig Galàctic és una via oberta pel Jaume Clotet (“Paca”) en solitari al 1990. Va ser una de les primeres vies d’artifo que el Paca obria a Sant Llorenç del Munt, i ho va fer en una freda i estrellada nit, d’aquí el nom de la via. La primera tirada és un Ae de tràmit per un tram de roca força dolenta, però la resta és ben guapa, cal equipar força passos i amb roca excel·lent. Les expansions en general estan oxidades, però no fan mala pinta. La segona i tercera tirades les hem empalmat en una única tirada d’uns 40 metres. M’ha semblat una bona via per anar a practicar, ja que la roca ofereix moltes possibilitats i es pot posar una mica de tot. Per a més informació podem consultar la web de santllors.

Orientació:  Est

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada.

Aproximació:  Des de Matadepera anem fins al final del Carrer Cavall Bernat, on aparquem (enllaç a Google Maps). Prenem el camí que puja a La Mola, i en poca estona arribem a Can Pobla. Des d’allà mateix prenem un camí cap al Bolet de Can Pobla, i anirem a parar al Cingle dels Cavalls.

Material:  Friends fins al Cam #1, tascons, tricams, 3 universals, 1 bong i unes 26 cintes

Descens:  Ràpel d’uns 25 m per la cara nord, i seguint la canal avall tornem a peu de via.

Cordada:  Manu d’Aram i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

També et pot interessar