Inici ViesLleidaLa NogueraVilanova de Meià Por tus huevos Matute al Pilar del Segre (Vilanova de Meià)

Por tus huevos Matute al Pilar del Segre (Vilanova de Meià)

per jordi.ceballos@gmail.com

Por tus Huevos Matute és potser una de les vies més repetides del Pilar del Segre. La primera tirada està neta d’equipament i segons la ressenya és la més fàcil però els clavaderos estan molt arrodonits pel pas de les cordades, amb el que hem hagut de falcar quasi tots els passos i ha estat entretingut. La segona tirada està equipada amb 2 pitons, el tram més tècnic és el flanqueig per arribar a la reunió. La tercera tirada té un tram a equipar (A3) i després Ae fins la reunió. I la darrera tirada és tota en lliure i bona roca, llàstima que acaba aviat.

Orientació

Sud-oest

Aproximació

Des de Vilanova de Meià prenem la carretera amunt i no té pèrdua, ja que en pocs minuts veiem la Roca dels Arcs i a la dreta el Pilar del Segre. Aparquem a alguna de les esplanades que hi ha al costat de la carretera (enllaç a Google Maps). Pugem per un petit corriol fins al Pilar del Segre i anem flanquejant fins a l’extrem dret per arribar al peu de via.

Material

15-20 pitons variats, falques/tacs de fusta, friends fins al Camalot #3 i un ganxo pla (opcional). Opcionalment una guíndola 

Descens

Podíem haver baixat en 2 ràpels (un curtet del cim a la R3, i un altre de 50 m de la R3 al terra), però a la darrera tirada hi havia molta vegetació i hem preferit baixar caminant. Cal anar fins la torre elèctrica i a l’esquerra trobem la canal que separa el Pilar del Segre amb la Paret del Pas Nou. Baixem i anem resseguint el peu de la Paret del Pas Nou fins arribar a una canal que baixa directa a la carretera.

Cordada

Mateu Maglia i Jordi Ceballos

Enllaços

Romàntic Guerrer


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar