Inici EscaladesLa NogueraVilanova de Meià Por tus huevos Matute al Pilar del Segre (Vilanova de Meià)

Por tus huevos Matute al Pilar del Segre (Vilanova de Meià)

per admin

Por tus Huevos Matute és potser una de les vies més repetides del Pilar del Segre. La primera tirada està neta d’equipament i segons la ressenya és la més fàcil però els clavaderos estan molt arrodonits pel pas de les cordades, amb el que hem hagut de falcar quasi tots els passos i ha estat entretingut. La segona tirada està equipada amb 2 pitons, el tram més tècnic és el flanqueig per arribar a la reunió. La tercera tirada té un tram a equipar (A3) i després Ae fins la reunió. I la darrera tirada és tota en lliure i bona roca, llàstima que acaba aviat.

Orientació:  Sud-oest

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Des de Vilanova de Meià prenem la carretera amunt i no té pèrdua, ja que en pocs minuts veiem la Roca dels Arcs i a la dreta el Pilar del Segre. Aparquem a alguna de les esplanades que hi ha al costat de la carretera (enllaç a Google Maps). Pugem per un petit corriol fins al Pilar del Segre i anem flanquejant fins a l’extrem dret per arribar al peu de via.

Material:  15-20 pitons variats, falques/tacs de fusta, friends fins al Cam #3 i un ganxo pla (opcional). Guíndola recomanable per la R2.

Descens:  Podíem haver baixat en 2 ràpels (un curtet del cim a la R3, i un altre de 50 m de la R3 al terra), però a la darrera tirada hi havia molta vegetació i hem preferit baixar caminant. Cal anar fins la torre elèctrica i a l’esquerra trobem la canal que separa el Pilar del Segre amb la Paret del Pas Nou. Baixem i anem resseguint el peu de la Paret del Pas Nou fins arribar a una canal que baixa directa a la carretera.

Cordada:  Mateu Maglia i Jordi Ceballos

També et pot interessar