Inici EscaladesLa NogueraMontroig Fiorel·la a la Pala Alta (Montroig)

Fiorel·la a la Pala Alta (Montroig)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Fiorel·la va ser oberta l’any 2006 per V. Francia, D. Trullols, A. Federico i J. Grau. Es una via original, on la primera tirada va per dins una cova i té la seva gràcia. A la segona tirada s’ha de superar un sostre, és xulo, tot i que amb 2 o 3 expansions menys hagués quedat molt més interessant. A la tercera tirada cal fer un flanqueig amb alguns passos ben guapos, i la darrera tirada és la més exigent.

Orientació:  Sud

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Sortint de Balaguer, passem pel Monestir de les Avellanes, creuem Vilanova de la Sal i prenem una pista en direcció a la Ermita de Montalegre. En funció de l’estat de la pista i si anem amb un cotxe alt, podrem arribar fins a Coll de Porta (enllaç a Google Maps). Caminant desfem un tros de pista i en un moment arribem a peu de via.

Material:  20 cintes, friends fins al Cam #4, estreps i un frontal per dins la cova

Descens:  Encordats seguim la vira cap a la dreta. Baixem pel camí en direcció est i arribem de seguida a Coll de Porta.

Cordada:  Jose Valero i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

També et pot interessar