Inici ViesLleidaLa NogueraVilanova de Meià La Naranja Mecánica a la Cova de les Monges (Vilanova de Meià)

La Naranja Mecánica a la Cova de les Monges (Vilanova de Meià)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Naranja Mecánica va ser oberta l’any 1983 per Armand Ballart, Albert Merino i Ernesto López. Aquesta és la gran clàssica de la Cova de les Monges, una via molt espectacular amb diversió assegurada. La via es troba impecablement restaurada.

Tot i que alguna cordada l’ha fet en una única jornada, nosaltres hi hem estat 2 dies, hem aprofitat un dia de pluja per fer tranquil·lament la primera tirada i deixar-ho tot preparat per l’atac final. La primera tirada és la més entretinguda amb diferència, són uns 40 metres pràcticament desequipats, on et deixes els ronyons de tanta estona penjant sense descans. A mitja tirada despista una reunió que veus uns metres a la dreta, però s’ha d’ignorar i seguir fent diagonal cap a l’esquerra fins la R1. Aquí hem fixat corda i hem tirat avall.

La segona tirada és molt guapa i força ràpida, deu fer uns 20 metres i la reunió és prou còmoda. Com el que manca és en lliure, ens hem quedat amb alguns friends i cintes, i la resta de material l’hem baixat fins al terra amb una corda auxiliar (hi ha algo menys de 60 metres). Aquest moment en que baixes tota la ferralla acolloneix força, et sents despullat, i el buit a sota els peus intimida de mala manera!. A la tercera tirada, després del primer diedre, no hem encertat per on tirar amunt i després d’anar més a la dreta del compte, hem improvisat un parell de tirades vibrants “fora pista” i hem acabat fent cim a l’alçada de la R3 però força metres més a la dreta, en un punt on hem pogut marxar caminant sense necessitat de cap ràpel. Encara ens ha sortit bé l’encigalada, perquè l’hauríem pogut liar parda, hahaha!

Orientació

Sud

Regulacions

La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació

Des de Vilanova de Meià prenem la carretera amunt, passem de llarg el trencall de l’Ermita de Meià, i just després d’un dipòsit d’aigua dels Bombers prenem un trencall a la dreta. Seguim la pista uns 2 quilòmetres i aparquem a una corba a la dreta (coordenada N 42º 0.849′ E 1º 2.522′, enllaç a Google Maps). Des d’aquí tenim uns 30 min d’aproximació fins la cova, fem una petita grimpada i la via comença al fons de la cova, just sobre un antic muret.

Material

30-35 cintes, friends fins al Camalot #3 amb mitjans repetits, fissurers, uns 12 pitons (1 bong, 3 uves i la resta universals/plans) i fusta

Descens

Hem baixant caminant perquè ens hem sortit de la via. Si no, hauríem hagut de flanquejar a l’esquerra i fer un ràpel.

Cordada

Cisco Figueroa i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar