Inici ViesBarcelonaMontserratAgulles Normal al Broc del Setrill (Montserrat)

Normal al Broc del Setrill (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La normal al Broc del Setrill va ser oberta el 25/07/1944 per Josep Estorach, Lluis Cortès i Baltasar González.  Aquesta agulla abans l’anomenaven Dit de la Partió, i és una d’aquelles agulles solitàries que s’alegren tant quan reben una visita, que sovint deixen que de record ens emportem algun còdol cap a casa…

Bé, bromes a part, la roca en general és bona, però es deu repetir tant poc que costa que s’acabi de sanejar. El grau és amable (IV i algun pas puntual de IV+/V), però és de complicada protecció, no hem vist opció de posar friends ni pitons enlloc.

Orientació

Nord-est

Aproximació

Des de Can Maçana anem fins al Refugi Vicenç Barbé. Un cop allà, pugem per la Canal Ampla i de seguida en sortim i anem en tendència a l’esquerra fins pujar per una canal entre el Setrill i el Broc del Setrill. La via comença uns metres abans d’arribar al coll, on hi ha un arbre que podem utilitzar per enfilar-nos una mica i posar-nos a l’aresta.

Material

5 cintes, tricam rosa, 1 baga i 2 xapes recuperables. En teoria hi ha 2 burins sense xapa, però nosaltres només n’hem vist un.

Descens

Ràpel de 20 m des d’una savina fins al coll entre el Setrill i el Broc del Setrill. Desfem el camí d’aproximació.

Cordada

Carles Llovet i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar