Inici EscaladesMontserratAgulles Normal al Broc del Setrill (Montserrat)

Normal al Broc del Setrill (Montserrat)

per admin

El Broc del Setrill fa anys l’anomenaven Dit de la Partió, i és una d’aquelles agulles solitàries que s’alegren tant quan reben una visita, que sovint deixen que de record ens emportem algun còdol cap a casa… Bé, bromes a part, a la via normal la roca en general és molt bona, però a la part de dalt ens han petat un parell de còdols, i és que es deu repetir tant poquet que costa que s’acabi de sanejar del tot. La normal és una única tirada d’uns 40 metres, i va ser oberta el 25/07/1944 per Josep Estorach, L. Cortès i B. González. El grau de la via és amable (IV i algun pas puntual de IV+/V), però la via és de complicada protecció, no hem vist opció de posar friends ni pitons enlloc.

Orientació:  Nord-Est

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Des de Can Maçana anem fins al Refugi Vicenç Barbé. Un cop allà, pugem per la Canal Ampla i de seguida en sortim i anem en tendència a l’esquerra fins pujar per una canal entre el Setrill i el Broc del Setrill. La via comença uns metres abans d’arribar al coll, on hi ha un arbre que podem utilitzar per enfilar-nos una mica i posar-nos a l’aresta.

Material:  5 cintes, 1 tricam rosa, 1 baga i 2 xapes recuperables. En teoria hi ha 2 burins sense xapa, tot i que nosaltres només n’hem trobat 1.

Descens:  Ràpel de 20 m des d’una savina fins al coll entre el Setrill i el Broc del Setrill. Desfem el camí d’aproximació.

Cordada:  Carles Llovet i Jordi Ceballos

També et pot interessar