Inici EscaladesMontserratEcos Anglada-Eli al Cap del Camell + Normal a la Gepa (Montserrat)

Anglada-Eli al Cap del Camell + Normal a la Gepa (Montserrat)

per admin

L’Anglada-Eli va ser oberta el 7/10/1962 per Josep M. Anglada i Eli Vergés, i té el mèrit de ser probablement la via amb l’aproximació més llarga de tot Montserrat, i és que per arribar-hi cal fer una bona excursió… A banda d’aquest detall, és una via molt maca, amb bon ambient i ben recomanable.

La via es troba molt poc equipada i hi ha algun tram de força metres de complicada protecció però, això sí, la roca és excel·lent i el grau amable. La darrera tirada original és una burinada sense restaurar, actualment la sortida més habitual és per la variant CADE (amb parabolts).

Orientació:  Nord

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Des de Santa Cecília prenem el camí fins al Portell de Migdia on és aconsellable portar casc, ja que les cabres que estan per dalt tiren pedres i en diverses ocasions ens ha anat de molt poc de rebre una bona pedrada. Un cop al Portell baixem pocs metres i de seguida trenquem a la dreta seguint marques blaves i després grogues. Superem la Canal dels Micos, un pas equipat amb cables i remuntem aquesta canal fins dalt de tot. Arribem al coll entre l’Eco Superior i la Gepa del Camell, i llavors baixem per la banda contrària, sempre a prop de la paret del Camell fins arribar a peu de via (arbust amb un llaçet). Els primers metres són de roca cutre, però tal com arribem a l’aresta, millora de cop.

Material:  8 cintes, friends fins al Cam #1, tricams i 2 bagues (per merlets i ponts de roca)

Descens:  Fem un ràpel de 20 m fins al coll entre el Cap i la Gepa del Camell. Al coll hi ha una expansió que ens permetria amb un curt ràpel baixar a la canal per on hem fet l’aproximació, però val la pena pujar a la Gepa amb una única tirada neta de 60 m (III grau). Des del cim de la Gepa fem un ràpel d’uns 25 m que ens deixa al coll entre l’Eco Superior i la Gepa del Camell, i desfem el camí d’aproximació.

Cordada:  Miquel Jordan, Jordi Ceballos

També et pot interessar