Inici ViesBarcelonaMontserratEcos Anglada-Eli al Cap del Camell + Normal a la Gepa (Montserrat)

Anglada-Eli al Cap del Camell + Normal a la Gepa (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

L’Anglada-Eli va ser oberta el 7/10/1962 per Josep M. Anglada i Eli Vergés, i probablement és de les vies amb l’aproximació més llarga de tot Montserrat, i és que per arribar-hi cal fer una bona excursió… Però, tot i això, és un itinerari del tot recomanable, en un entorn ben maco i amb bon ambient.

La via es troba molt poc equipada i hi ha algun tram de força metres de complicada protecció però, això sí, la roca és excel·lent i el grau amable. La darrera tirada original és una burinada sense restaurar, actualment la sortida més habitual és per la variant CADE (amb parabolts).

Orientació

Nord

Aproximació

Des de Santa Cecília prenem el camí fins al Portell de Migdia on és aconsellable portar casc, ja que les cabres que estan per dalt tiren pedres i en diverses ocasions ens ha anat de molt poc de rebre una bona pedrada. Un cop al Portell baixem pocs metres i de seguida trenquem a la dreta seguint marques blaves i després grogues. Superem la Canal dels Micos, un pas equipat amb cables i remuntem aquesta canal fins dalt de tot. Arribem al coll entre l’Eco Superior i la Gepa del Camell, i llavors baixem per la banda contrària, sempre a prop de la paret del Camell fins arribar a peu de via (arbust amb un llaç). Els primers metres són de roca cutre, però tal com arribem a l’aresta, millora de cop.

Material

8 cintes, friends fins al Camalot #1, tricams i 2 bagues (per merlets i ponts de roca)

Descens

Fem un ràpel de 20 m fins al coll entre el Cap i la Gepa del Camell. Al coll hi ha una expansió que ens permetria amb un curt ràpel baixar a la canal per on hem fet l’aproximació, però val la pena pujar a la Gepa amb una única tirada neta de 60 m (III grau). Des del cim de la Gepa fem un ràpel d’uns 25 m que ens deixa al coll entre l’Eco Superior i la Gepa del Camell, i desfem el camí d’aproximació.

Cordada

Miquel Jordan i Jordi Ceballos

Enllaços

El Col·leccionista de Vies


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar