Inici EscaladesSolsonèsCanalda Cherokee Express a Canalda

Cherokee Express a Canalda

per admin

La Cherokee Express és una via oberta en solitari pel Joan Vidal al sector dret de Canalda, i és una bona opció com a primera presa de contacte amb aquesta paret, on la majoria d’itineraris són més exigents i menys equipats. La roca en general és excel·lent, tot i que a nosaltres ens han petat 2 còdols, segurament per causa de les quantioses pluges recents. Inicialment, el darrer tram de via coincidia amb la del Xuxe (que queda a la dreta), pel que posteriorment es va obrir una sortida alternativa per l’esquerra, que està bé per escalar uns metres més, i et deixa directament al cim. Per cert, records als cardonins Aniol i Valentí, que venien al darrera i van tenir l’amabilitat de tornar-nos una cinta que havíem perdut.

Orientació:  Sud

Regulacions:  L’escalada a Canalda està regulada per nidificació d’aus, però que jo sàpiga no està publicat enlloc.

Aproximació:  Des de Solsona prenem la carretera direcció Port del Comte fins a Coll de Jou (on hi ha una font). Allà trenquem a l’esquerra per la L-401, passada la bifurcació del poble de Canalda veiem la paret i aparquem de seguida, just on hi ha una pista que creua la carretera, a la coordenada N 42º 07.690′ E 1º 30.886′ (enllaç a Google Maps). Pugem uns metres per la pista, i quan arribem a l’alçada d’un dipòsit prenem un trencall a l’esquerra (fita), que ens porta a la paret. La via comença a la dreta d’unes baumes, parabolts visibles.

Material:  12 cintes. Opcionalment friends fins al Cam #0.4 i estreps

Descens:  Prenem un corriol en direcció est (dreta), i només l’hem d’anar seguint amb una mica d’intuició, sobretot al tram en que travessa un bosquet, ja que el corriol és poc definit. Finalment arribem a una pista que ens porta sense pèrdua al pàrquing.

Cordada:  Ricard Rofes i Jordi Ceballos

També et pot interessar