Inici ViesLleidaSolsonèsCanalda Dinastia a Canalda

Dinastia a Canalda

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Dinastia va ser oberta el 25/1/1994 per Josep Maria Cases “Xuxe”, Joan Vendrell i Jordi Cols, i deu el seu nom a una sèrie de TV que era molt popular en aquells anys.

Havíem escoltat que és de les vies més fàcils de Canalda i cal posar en context aquesta afirmació, ja que a Canalda diria que no hi ha cap via que es pugui catalogar de “fàcil”, a excepció de la Cherokee Express que té un estil ben diferent a la resta. Pel que he anat veient, a Canalda sempre hi ha algun moment en que se t’encenen les alarmes i la Dinastia no és pas una excepció. Dit això, la Dinastia ens ha agradat, és una bona via.

Unes indicacions sobre l’itinerari:

  • La roca en general és bona, però hi ha alguns trams de roca a controlar (sobretot al segon llarg).
  • El segon llarg ens ha costat una mica de llegir, cal anar amunt fins arribar a la petita cova vermellosa i llavors fer una diagonal a la dreta.
  • Al tercer llarg, un cop xapat el segon pitó, cal anar de manera descarada a la dreta i després recte amunt fins la reunió.
  • Un cop a la R5, podem optar entre marxar a l’esquerra a cercar un parell de ràpels en perfecte estat (és el que hem fet nosaltres), o continuar pel darrer llarg de la Falcon Crest, que té fama de força exigent.

Orientació

Sud

Aproximació

A Solsona prenem la carretera direcció Port del Comte fins a Coll de Jou (enllaç a Google Maps). Allà trenquem a l’esquerra per la L-401, passada la bifurcació de Canalda veiem la paret i aparquem al costat de la carretera a la coordenada N 42º 07.581′ E 1º 30.161′ (enllaç a Google Maps).

A l’altra banda del muret de la carretera prenem un corriol fins a Ca la Rita. Un cop allà, resseguim la paret cap a l’esquerra fins arribar al peu de via, que podem reconèixer per la llastra dels primers metres i el desplom que cal superar en Ae.

Material

12 cintes, tascons i friends fins al Camalot #2

Descens

  • Si a la R5 hem decidit marxat a buscar els ràpels, hem d’anar a l’esquerra fins el darrer arbre, que té diverses bagues (n’hem deixat una de nova). Des de l’arbre cal fer un primer ràpel de 55m, i arribem a una instal·lació d’spits des d’on fem un segon ràpel de 35m. Un cop a terra, anem direcció a Ca la Rita i enllacem amb el camí d’aproximació.
  • Si hem acabat sortint per dalt després del darrer llarg de la Falcon Crest, llavors prenem el corriol en direcció oest (esquerra) i l’anem seguint. Passem de llarg una canal per on podríem baixar rapelant i continuem pel corriol fins trobar un altre trencall a l’esquerra que tira avall. Acabem passant per davant de Ca la Rita i enllacem amb el camí d’aproximació.

Cordada

David Cabañas i Jordi Ceballos

Enllaços

Romàntic Guerrer


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar