Inici ViesBarcelonaBerguedàPedraforca Font al Pollego Inferior (Pedraforca)

Font al Pollego Inferior (Pedraforca)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Font va ser oberta el 29/06/1944 per Jordi Font, Artur Molina i Octavi Torró, i és una de les grans clàssiques del Pollegó Inferior. L’itinerari es troba molt poc equipat i diverses reunions les haurem de muntar/reforçar. Tot i ser una via variada, hi ha diversos trams de xemeneies i passos estrets, pel que és recomanable anar sense motxilla.

Hi ha alguns trams on la via admet diverses variants, sobretot a la part final on es pot sortir per 4 llocs diferents; d’esquerra a dreta podem sortir 1) per dins la llastra i travessar la finestra, 2) per dins la llastra i xemeneia amunt fins dalt de la llastra, 3) per la Solstici d’Estiu tot recte amunt, i 4) variant César-Rivas.

Orientació

Nord

Aproximació

Un cop al Refugi Lluís Estasen (enllaç a Google Maps) prenem el camí en direcció a la tartera i la remuntem fins arribar a l’evident xemeneia. La via no comença a la vertical de la xemeneia (és la primera tirada de la Solstici d’Estiu), seguim més amunt per la tartera i flanquejar amb compte per una vira herbosa.

Material

10 cintes llargues, friends fins al Camalot #3 (repetits del 0.5 al 1), fissurers/tricams

Descens

  • Opció 1: Anem en direcció Oest a cercar els ràpels de baixada del Pollegó Inferior. Baixem amb un únic ràpel de 40m (fraccionable en 2). Després podem triar entre anar cap al Fals Pollegó Inferior (alguna desgrimpada), o fer un darrer ràpel des d’una instal·lació que ens deixa directament a la tartera.
  • Opció 2: Anem en direcció Est i baixem per les Costes d’en Dou (marques blaves). Compte si està emboirat o és fosc, que si no ens ho coneixem i perdem les marques, ens podem embolicar.

Cordada

Ricard Rofes i Jordi Ceballos

Enllaços

Desventuras y Milagros


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar