Inici ViesBarcelonaMontserratAgulles Vendrell a l’Ou de Colom (Montserrat)

Vendrell a l’Ou de Colom (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La primera via a l’Ou de Colom va ser oberta per Jordi Casasayas “Haus” i Eugeni Estrems al 1944, i la segona via va ser la Vendrell, oberta al 1952 per Jaume Vendrell i J. Trullols. Totes dues vies són de característiques similars, ja que van ser obertes amb l’ajuda d’un tronc per superar els primers metres més balmats, i van utilitzar el que anomenaven “claus especials”, que eren unes pitonisses de cap quadrat (també anomenades tascons de ferro) que introduïen en foradets quadrats que feien a la roca. Aquestes pitonisses les podien deixar posades, però per regla general el segon de cordada se les emportava, amb el que no quedava cap rastre de la via, a excepció dels petits forats.

Actualment la Vendrell està equipada amb burins però, si ens fixem bé, al llarg del seu recorregut veurem multitud de foradets quadrats testimoni de les cordades que van repetir la via amb pitonisses. Per cert, la via està alliberada amb un grau de 7a.

Orientació

Nord

Aproximació

Des de Can Maçana anem al Refugi Vicenç Barbé i pugem per la Canal de l’Ou, que puja entre el Cap del Guerrer i la Màquina de Tren.

Material

18 cintes, friends fins al Camalot #0.5, 10 xapes recuperables, 3 escanya-burins i estreps

Descens

Ràpel de 30 m per la pròpia via

Cordada

David Hita, Dani Brugarolas i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar