Inici ViesBarcelonaMontserratFrares Original o Vendrell al Gendarme (Montserrat)

Original o Vendrell al Gendarme (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

El Gendarme fou conquerit per primer cop el 9/6/1946 per Jaume Vendrell, F. Rebollo i J. Vila, i aquesta via es coneix actualment com via Original o Vendrell. Posteriorment, al 1954, hi van obrir la via del Collet que té expansions i resulta molt més fàcil.

Fa un mesos volíem fer aquesta via, però només vam saber veure un pitó molt llunyà impossible d’abastar. Ens havien dit que la via començava pujant per un teix, així que vam donar per fet que aquest arbre ja no hi era i per tant era impossible repetir la via en el seu estat actual. Però com a tossuts no ens guanya ningú, hem fet una segona visita carregats amb tot de trastos d’artifo per veure si aconseguíem com fos xapar aquell pitó llunyà. Quina ha estat la nostra sorpresa al adonar-nos que en realitat no ens havíem d’enfilar per cap teix en vertical, sinó que havíem de resseguir un teix que està completament en horitzontal i que belluga com una mala cosa!

Doncs bé, ara l’estratègia està clara, es tracta d’anar avançant pel teix que penja al buit, mentre el company trepitja l’altra punta del teix per fer de contrapès, ens hem fet un bon fart de riure! Ens ha semblat una vieta molt guapa, d’aquelles injustament oblidades amb el pas dels anys. Per si algú s’anima, la via segur es podria alliberar (potser al voltant de 6b), en aquest cas suposo que caldria deixar-hi posat algun pitó perquè només amb flotants és complicat de protegir.

Orientació

Oest i Sud

Aproximació

Des de Can Maçana anem al Refugi Vicenç Barbé, i pugem per la Canal Ampla fins arribar a la Sensenom. Resseguim la paret de la Sensenom per la dreta fins a un collet. Baixem en direcció nord enganxats a la paret est de la Sensenom, passem pel costat de l’esvelta agulla del Cingle i arribem al Gendarme. La via comença en un lloc molt penjat, compte!

Material

12 cintes, friends fins al Camalot #2, uns 7 pitons variats, falquetes i estreps

Descens

Un ràpel de 25 m ens deixa al collet on comença la via Del Collet

Cordada

David Hita, Dani Brugarolas i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar