Inici ViesBarcelonaMontserratFrares Del Collet al Gendarme (Montserrat)

Del Collet al Gendarme (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via del Collet al Gendarme va ser oberta l’any 1954 per Andreu Sorolla, Joan Gassó, Teresa Lladó, Teresa Galbany, Josep Alaix i Andreu Planas. La via supera els primers metres de la paret oest amb un tram d’artificial equipat i, gràcies a l’ús de l’expansió, resulta la via més senzilla per assolir el cim d’aquesta agulla, pel que també se l’anomena com a via normal.

El Gendarme es troba a la Regió de Frares, amagat darrera el Caputxó d’en Semir, en un lloc força inhòspit amb timbes per tot arreu. Aquesta agulla va ser conquerida l’any 1946 pel Jaume Vendrell (via Original o Vendrell).

Com el seu nom indica, la via Del Collet comença al petit coll de la bretxa que separa l’Agulla Passola del Gendarme, només arribar-hi ja té la seva gràcia. Respecte a la via, lo més difícil és arribar a la primera xapa que, si no ho veiem clar en lliure, podem fer un pas d’esqueneta o A1 d’un friend. A continuació hi ha uns passos d’Ae, després un fàcil flanqueig a la dreta fins l’Aresta Brucs, i una grimpada fins al cim. El peu de via és una mica precari (una savina), però la reunió del cim i ràpel estan en perfecte estat.

Orientació

Oest i Sud

Aproximació

Des de Can Maçana anem al Refugi Vicenç Barbé, i pugem per la Canal Ampla fins arribar a la Sensenom. Resseguim la paret de la Sensenom per la dreta fins a un collet. Baixem en direcció nord enganxats a la paret est de la Sensenom, passem pel costat de l’esbelta agulla del Cingle i amb compte arribem al collet on comença la via.

Material

7 cintes, tricams petits, totem blau, un merlet i estreps

Descens

Un ràpel de 25 m ens torna directes a peu de via

Cordada

Mateu Maglia i Jordi Ceballos

Enllaços

Desventuras y Milagros


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar