Inici EscaladesMontserratFrares Normal a la Boleta del Portell Estret (Montserrat)

Normal a la Boleta del Portell Estret (Montserrat)

per admin

La Normal a la Boleta del Portell Estret és una d’aquelles petites joies que per algun estrany motiu s’han perdut en l’oblit. La Boleta es troba a la regió de Frares, estratègicament ubicada dalt d’un pedestal amb magnífiques vistes de la muralla nord de Montserrat. Pujar al pedestal es fa ràpid, però el cim de la Boleta es mostra inexpugnable ja que desploma per tot arreu.

L’any 1942 en Jaume Vendrell, Jaume Montserrat, Cortès, Ruiz i J. Vilaseca van fer diversos intents fins que van encertar el punt feble de la Boleta. Després d’un espectacular pas d’esqueneta van aconseguir accedir a una cicatriu, per on van poder progressar pitonant, superant les principals dificultats i així ser els primers en coronar aquesta agulla. Actualment el pas d’esqueneta no cal fer-lo (hi ha 2 expansions afegides posteriorment), però la resta de via es manté tota desequipada. Els diferents passos per la fissura es poden equipar bé amb una mica de traça però ens haurem d’esmerar, és una via amb un cert caràcter.

Orientació:  Oest

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Des de Can Maçana anem al Refugi Vicenç Barbé, i pugem per la Canal Ampla fins arribar a la Sensenom. Allà tombem a l’esquerra, passem pel costat de l’Anec i de seguida arribem a un collet al vessant oest de la Boleta.

Material:  12 cintes, 2 jocs de friends fins al Cam #0.75, tascons mitjans/grans i 2 estreps. Nosaltres vam pitonar un pas, però amb un joc doblat de friends (portàvem només 1 joc) no cal pitonar.

Descens:  Un ràpel de 25 m cap a l’oest ens torna directes a peu de via

Cordada:  Mateu Maglia i Jordi Ceballos

També et pot interessar