Inici ViesBarcelonaMontserratFrares Normal a la Boleta del Portell Estret (Montserrat)

Normal a la Boleta del Portell Estret (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Normal a la Boleta del Portell Estret va ser oberta el 27/9/1942 per Jaume Vendrell, Jaume Montserrat, Lluís Cortés i Joan Vilaseca. Es una d’aquelles petites joies que per algun estrany motiu s’han perdut en l’oblit. La Boleta es troba a la regió de Frares, estratègicament ubicada dalt d’un pedestal amb magnífiques vistes de la muralla nord de Montserrat. Pujar al pedestal es fa ràpid, però el cim de la Boleta es mostra inexpugnable ja que desploma per tot arreu.

Després de diversos intents, els oberturistes van encertar el punt feble de la Boleta. Amb un espectacular pas d’esqueneta van aconseguir accedir a una cicatriu, per on van poder progressar pitonant, superant les principals dificultats i així ser els primers en coronar aquesta agulla. Actualment el pas d’esqueneta no cal fer-lo (hi ha 2 expansions afegides posteriorment), però la resta de via es manté tota desequipada. El tram de fissura es pot equipar bé, però és una via amb un cert caràcter.

Orientació

Oest

Aproximació

Des de Can Maçana anem al Refugi Vicenç Barbé, i pugem per la Canal Ampla fins arribar a la Sensenom. Allà tombem a l’esquerra, passem pel costat de l’Anec i de seguida arribem a un collet al vessant oest de la Boleta.

Material

12 cintes, 2 jocs de friends fins al Camalot #0.75, fissurers mitjans/grans i 2 estreps. Nosaltres vam pitonar un pas, però amb un joc doblat de friends (portàvem només 1 joc) no cal pitonar.

Descens

Un ràpel de 25 m cap a l’oest ens torna directes a peu de via

Cordada

Mateu Maglia i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar