Inici EscaladesMontserratSant Salvador Iglesias-Torres al Cap del Gat (Montserrat)

Iglesias-Torres al Cap del Gat (Montserrat)

per admin

La Iglesias-Torres al Cap del Gat va ser oberta al 1965 per Albert Iglesias i Carme Torres. Després del sacrifici de moltes jornades de feina, el diumenge 12 desembre de 1965 van aconseguir acabar la via a les 20h (ja de nit), després de 12 hores a la paret. La via la van dedicar a Carles Jarque, el company amb qui l’Albert va començar a obrir aquesta via, però que va traspassar.

L’entrada original és uns metres a la dreta de la vertical de la via i després fa un llarg flanqueig a esquerres. Anys més tard, l’Antonio G. Picazo va obrir una variant d’entrada directa, que és ben recomanable i és la que hem fet nosaltres. La via actualment es troba parcialment restaurada amb parabolts.

La via ha estat alliberada amb un grau de 7a+. Com el sostre és impossible de passar en lliure (és llis com una taula de planxar), van haver d’obrir una petita variant per la dreta.

Orientació:  Sud-est

Regulacions:  L’escalada a Montserrat està regulada, consultar la web del Patronat

Aproximació:  Des del Monestir anem en direcció a la Santa Cova, i seguim el camí fins arribar a una corba tancada, on prenem el Camí de les Aigües. Anem baixant fins arribar a una petita edificació (estació elevadora d’aigües), on prenem la pista cap a la dreta. Quan la pista gira 90º a l’esquerra, hem de seguir recte per un corriol poc visible, i en un moment arribem a peu de via.

Material:  20 cintes, friends fins al Cam #0.75, dues xapes recuperables o escanya-burins, tascons i 2 estreps. Per la variant en lliure calen friends fins al Cam #2 i tascons.

Descens:  Caminant per la canal de mà dreta

Cordada:  Edgar Tous i Jordi Ceballos

També et pot interessar