Inici ViesBarcelonaMontserratSant Salvador Pérez-Vergés al Cavall Bernat (Montserrat)

Pérez-Vergés al Cavall Bernat (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Pérez-Vergès va ser oberta l’any 1975 per Antoni Pérez i Daniel Vergés, i l’obertura va tenir lloc en 5 atacs sense deixar cordes fixes, de manera que cada dia havien de tornar a escalar el tram obert anteriorment. L’equipament original era tot amb peces casolanes que va fer en Vergés amb trossos de biga. Anys més tard, la via va ser restaurada amb expansions i actualment només hi ha algunes peces originals com a testimoni del passat.

Els dos primers llargs són de placa i, per no patir més del compte, cal tenir ben dominat el V+/6a de finura montserratina. Al quart llarg, l’itinerari creua la berruga del Cavall pel bell mig, un tram ben curiós. Havíem llegit que la primera xapa de l’Ae està molt amunt, però a últims d’estreps hem arribat sense problema. Per cert, la via ha estat alliberada amb un grau de 7b+.

Orientació

Est

Aproximació

Des de Santa Cecília (enllaç a Google Maps) prenem el GR direcció al Monestir. Quan estem a l’alçada del Cavall Bernat, enfilem amunt per la Canal del Cavall. La pugem fins pràcticament dalt de tot. Un burí a uns 2 metres de terra marca l’inici, i la següent expansió està ben bé a uns 8 metres d’alçada.

Material

18 cintes, 2 xapes recuperables (o fissurers per escanyar), una baga i estreps

Descens

Dos ràpels per la via normal, el primer de 20 m fins a sobre de la berruga, i el segon d’uns 50 m fins al terra. Baixem per la Canal del Cavall.

Cordada

Edgar Tous i Jordi Ceballos

Enllaços

Desventuras y Milagros


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar