Inici ViesBarcelonaMontserratSant Jeroni Reina-Bellmunt a la Paret de Diables (Montserrat)

Reina-Bellmunt a la Paret de Diables (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Reina-Bellmunt va ser oberta l’any 1972 per Gabriel Reina i Josep Bellmunt. Es una via molt aèria que puja paral·lela a la CADE, seguint una sèrie de fissures. Totes les expansions estan restaurades amb parabolts, excepte el penúltim llarg que segueix amb els burins originals.

Els dos primers llargs en realitat pertanyen a la CADE, que ja era oberta des del 1970). El tercer llarg és el tram més obligat de la via, fa anys hi havia expansions en aquest diedre, però eren afegides i actualment no hi són.

Orientació

Est

Aproximació

Des de Santa Cecília (enllaç a Google Maps) prenem el GR en direcció al Monestir. Quan arribem a l’alçada de la Paret de Diables, on el camí s’eixampla (uns metres abans d’una antiga carbonera) trobem un corriol en direcció a la paret. Grimpem un ressalt i, poc abans d’arribar a la paret, anem a la dreta fins arribar a peu de via. Si hem pujat massa i estem al peu de la GAM, haurem d’anar a la dreta i baixar per una corda fixa. Per accedir a l’inici de la via, pugem per una placa tombada amb tendència a l’esquerra fins arribar a l’arbre.

Material

22 cintes, friends fins al Camalot #3 (no cal repetir), fissurers, 1 xapa recuperable i estreps. Opcionalment portar 1 o 2 pitons per si salta alguna peça de la via (a nosaltres ens ha saltat un pitó antic, que per sort no era imprescindible per passar)

Descens

Un cop acabada la via, encara cal fer uns 3 llargs de grimpada fins al cim de Diables. Un cop a dalt, anem a cercar un petit corriol en direcció sud, fem una desgrimpada, i de seguida estem al camí.

Cordada

Joan Brunet i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar