Inici ViesBarcelonaMontserratSant Jeroni Hurtado-Carbonell a la Paret de Diables (Montserrat)

Hurtado-Carbonell a la Paret de Diables (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Hurtado-Carbonell a Diables va ser oberta el 18/2/1978 per César Pérez Hurtado i Josep Carbonell Crosses, membres de l’AGRUECC (Agrupación Excursionista del Col·legi Casp). Es una via del tot recomanable, que va ser impecablement restaurada al 2019 pel Dani Brugarolas, Núria Pinturet i Ferran Sifre.

Les dues primeres tirades en realitat pertanyen a la CADE, que ja era oberta des del 1970, i la tercera tirada és de la Reina-Bellmunt (oberta al 1972). Aquesta tercera tirada és el tram més obligat de la via (fa anys hi havia expansions en aquest diedre, però eren afegides i han estat retirades).

Les tirades 4 i 5 ja sí que són pròpies de la Hurtado-Carbonell, i es poden enllaçar sense problema. La tirada 6 és indiscutiblement la més guapa de la via, una tirada molt completa i boníssima! La darrera tirada en realitat surt cap a l’esquerra per uns passos d’Ae, però hi ha cordades que se’n van a la dreta i surten per l’Esperó de Lucifer.

Orientació

Est

Regulacions

L’escalada a Montserrat està regulada, consultar la web del Patronat

Aproximació

Des de Santa Cecília (enllaç a Google Maps) prenem el GR en direcció al Monestir. Quan arribem a l’alçada de la Paret de Diables, on el camí s’eixampla (uns metres abans d’una antiga carbonera) trobem un corriol en direcció a la paret. Grimpem un ressalt i, poc abans d’arribar a la paret, anem a la dreta fins arribar a peu de via. Si hem pujat massa i estem al peu de la GAM, haurem d’anar a la dreta i baixar per una corda fixa. Per accedir a l’inici de la via, pugem per una placa tombada amb tendència a l’esquerra fins arribar a l’arbre.

Material

18 cintes, friends fins al Camalot #3 (opcionalment un #4), 2 bagues, fissurers i estreps

Descens

Un cop acabada la via, encara cal fer unes 3 tirades de grimpada fins al cim de Diables. Un cop a dalt, anem a cercar un petit corriol en direcció sud, fem una desgrimpada, i de seguida estem al camí.

Cordada

Edgar Tous i Jordi Ceballos

Enllaços

La Cordada Centenària


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar