Inici ViesBarcelonaMontserratSant Jeroni Hurtado-Carbonell a la Paret de Diables (Montserrat)

Hurtado-Carbonell a la Paret de Diables (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Hurtado-Carbonell a Diables va ser oberta el 18/2/1978 per César Pérez Hurtado i Josep Carbonell Crosses “Buril”, membres de l’AGRUECC (Agrupación Excursionista del Col·legi Casp). Es una via del tot recomanable, que va ser restaurada al 2019 pel Dani Brugarolas, Núria Pinturet i Ferran Sifre.

Els dos primers llargs en realitat pertanyen a la CADE, que ja era oberta des del 1970, i el tercer llarg és de la Reina-Bellmunt (oberta al 1972). Aquest tercer llarg és el tram més obligat de la via, fa anys hi havia expansions en aquest diedre, però eren afegides i ara ja no hi són.

Els llargs 4 i 5 sí que són propis de la Hurtado-Carbonell, i es poden enllaçar sense problema. El llarg 6 és indiscutiblement el més guapo de la via, molt complet i boníssim! El darrer llarg en realitat surt cap a l’esquerra per uns passos d’Ae, però hi ha cordades que se’n van a la dreta i surten per l’Esperó de Lucifer.

Orientació

Est

Aproximació

Des de Santa Cecília (enllaç a Google Maps) prenem el GR en direcció al Monestir. Quan arribem a l’alçada de la Paret de Diables, on el camí s’eixampla (uns metres abans d’una antiga carbonera) trobem un corriol en direcció a la paret. Grimpem un ressalt i, poc abans d’arribar a la paret, anem a la dreta fins arribar a peu de via. Si hem pujat massa i estem al peu de la GAM, haurem d’anar a la dreta i baixar per una corda fixa. Per accedir a l’inici de la via, pugem per una placa tombada amb tendència a l’esquerra fins arribar a l’arbre.

Material

18 cintes, friends fins al Camalot #3 (opcionalment un #4), 2 bagues, fissurers i estreps

Descens

Un cop acabada la via, encara cal fer uns 3 llargs de grimpada fins al cim de Diables. Un cop a dalt, anem a cercar un petit corriol en direcció sud, fem una desgrimpada, i de seguida estem al camí.

Cordada

Edgar Tous i Jordi Ceballos

Enllaços

La Cordada Centenària


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar