Inici EscaladesMontserratSant Salvador Fisurot Cheyenne a Mullapans (Montserrat)

Fisurot Cheyenne a Mullapans (Montserrat)

per admin

Fisurot Cheyenne és una via ubicada al sector central del Tossal de Mullapans, que va ser oberta al 2003 per Joan Vidal en solitari. La roca a les dues primeres tirades no dóna gaire opció i hem passat bàsicament en artificial. En canvi, les dues següents tirades són principalment en lliure. Els darrers metres de la via són els que ens han costat més, sobretot un tram on no vèiem un pitó que queda una mica amagat i que està mooolt amunt. Es una via força ràpida, a combinar amb alguna altra de la zona.

Orientació:  Sud-est

Regulacions:  L’escalada a Montserrat està regulada, consultar la web del Patronat

Aproximació:  Des del Monestir anem en direcció a la Santa Cova, i seguim el camí fins arribar a una corba tancada, on prenem el Camí de les Aigües. Anem baixant fins arribar a una petita edificació (estació elevadora d’aigües), on prenem la pista cap a la dreta. Quan la pista gira 90º a l’esquerra, hem de seguir recte per un corriol poc visible. Anem resseguint el Tossal de Mullapans fins arribar a l’alçada de la paret. Els metres finals són una mica selvàtics, millor entrar a la paret per la dreta (Orgullós Oglala) que està una mica més obert.

Material:  18 cintes, friends fins al Cam #0.5, un escanya-burins per un espàrrec sense xapa i estreps. Opcionalment un universal mitjà (nosaltres no el duiem però hagués anat bé per arribar al pitó de la darrera tirada amb menys dificultats).

Descens:  Anem a la dreta fins arribar al Camí de les Aigües

Cordada:  Edgar Tous i Jordi Ceballos

També et pot interessar