Inici ViesBarcelonaMontserratSant Salvador Primer Diedre d’Any al Cap del Gat (Montserrat)

Primer Diedre d’Any al Cap del Gat (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

El Primer Diedre d’Any va ser obert per Ramon Reina, Silvia Martínez i Enric Poblet “Rodillitas”. El nom de la via és perquè la van obrir el 1 de gener de 1993, una bona manera de celebrar l’any nou! Es tracta d’una via generosament equipada amb spits, molt recomanable, i on podrem gaudir de diversos trams ben guapos.

Tal com comenta l’Antonio G. Picazo, aquesta via té una de les reunions més maques de tot Montserrat, i és que la balma de la tercera reunió és una preciositat, ideal per un bivac. La via s’ha fet tota en lliure, amb un grau de 6c+. Els darrers metres són selvàtics, però en tot cas no desmereix la via, simplement és que als darrers anys no sembla que hagin passat gaires cordades i la vegetació ha guanyat terreny.

Orientació

Sud-est

Aproximació

Des del Monestir anem en direcció a la Santa Cova, i seguim el camí fins arribar a una corba tancada, on prenem el Camí de les Aigües. Anem baixant fins arribar a una petita edificació (estació elevadora d’aigües), on prenem la pista cap a la dreta. Quan la pista gira 90º a l’esquerra, seguim recte per un corriol poc visible. La via es troba uns metres a l’esquerra de la Iglesias-Torres al Cap del Gat.

Material

18 cintes i friends fins al Camalot #2

Descens

Caminant per la canal de baixada del Cap del Gat

Cordada

Edgar Tous i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar