Inici ViesMontserratMagdalenes Rosa d’Abril al Serrat de les Garrigoses (Montserrat)

Rosa d’Abril al Serrat de les Garrigoses (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Rosa d’Abril va ser oberta per Armand Ballart i Ricard Darder al 1999. Es tracta sens dubte d’una de les millors vies del Serrat de les Garrigoses, un recorregut exigent on destaquen especialment la segona, tercera i darrera tirades, que són brutals!

La segona tirada va per un pany de roca vermellós amb forats que resulta molt curiós i poc Montserratí, quan van obrir aquesta tirada la roca era molt dolenta i les cordades hi passaven principalment en artificial, però actualment es troba sanejat i les cordades fortes poden passar completament en lliure (6c).

Excepte algun tram puntual, la roca en general és molt bona i l’escalada obligada (6a). Al sortir de les reunions segona i quarta, hem d’anar a l’esquerra, compte perquè si anem a la dreta ens fiquem a l’Ou com balla.

Orientació

Sud

Regulacions

L’escalada a Montserrat està regulada, consultar la web del Patronat

Aproximació

Deixem el cotxe a l’àrea de Picnic de l’Ermita de la Salut (enllaç a Google Maps). Pugem fins a les Coves del Salnitre i resseguim el camí en direcció est fins arribar a l’alçada de la via, que és de les primeres del Serrat de les Garrigoses.

Material

16 cintes, tricams, cordinos per ponts de roca, friends fins al Camalot #4 (repetint del 0.75 al 3)

Descens

Caminem uns 10 m a la dreta i arribem a la darrera reunió de la via del Xavi, que queda força penjada. Baixem en 3 ràpels (35 + 45 + 30)

Cordada

Edgar Tous i Jordi Ceballos

Enllaços

La Cordada Centenària
Romàntic Guerrer


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

També et pot interessar