Inici ViesBarcelonaMontserratMagdalenes Rosa d’Abril al Serrat de les Garrigoses (Montserrat)

Rosa d’Abril al Serrat de les Garrigoses (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Rosa d’Abril va ser oberta per Armand Ballart i Ricard Darder al 1999. Es tracta sens dubte d’una de les millors vies del Serrat de les Garrigoses, un recorregut exigent on destaquen especialment el segon, tercer i últim llargs, que són brutals!

El segon llarg va per un pany de roca vermellós amb forats que resulta molt curiós i poc Montserratí. Quan van obrir aquest llarg, la roca era molt dolenta i les cordades hi passaven principalment en artificial, però actualment es troba sanejat i es pot fer completament en lliure (6c).

Excepte algun tram puntual, la roca en general és molt bona i l’escalada obligada en 6a. Al sortir de les reunions segona i quarta, hem d’anar a l’esquerra, compte perquè si anem a la dreta ens fiquem a l’Ou com balla.

Orientació

Sud

Aproximació

Deixem el cotxe a l’àrea de Pícnic de l’Ermita de la Salut (enllaç a Google Maps). Pugem fins a les Coves del Salnitre i resseguim el camí en direcció est fins arribar a l’alçada de la via, que és de les primeres del Serrat de les Garrigoses.

Material

16 cintes, tricams, cordinos per ponts de roca, friends fins al Camalot #4 (repetint del 0.75 al 3)

Descens

Caminem uns 10 m a la dreta i arribem a la darrera reunió de la via del Xavi, que queda força penjada. Baixem en 3 ràpels (35 + 45 + 30)

Cordada

Edgar Tous i Jordi Ceballos

Enllaços

La Cordada Centenària
Romàntic Guerrer


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar