Inici Notícies Acció de neteja a Montserrat per Mountain Wilderness

Acció de neteja a Montserrat per Mountain Wilderness

per jordi.ceballos@gmail.com

Mountain Wilderness és una associació oberta a tothom i sense ànim de lucre que té per objectiu la defensa de la muntanya en estat salvatge. Aquesta associació va ser creada l’any 1987 a Itàlia, i la delegació de Catalunya existeix des del 1989. La principal font d’ingressos són les quotes dels socis, el que permet a aquesta associació actuar amb total independència.

Des de Mountain Wilderness organitzen accions de neteja arreu del territori, i anualment publiquen un interessant butlletí a disposició de tothom en format PDF. 

Després de diversos mesos de preparatius, el passat 2 d’abril van fer una acció de neteja a Montserrat, amb l’objectiu de retirar una tanca de formigó i filferro pels voltants de Sant Benet. Aquesta tanca va ser posada pel Monestir als anys 60 per delimitar un espai per la vida eremítica i de clausura, però fa anys que havia passat a ser una deixalla enmig de la muntanya.

Gràcies a la col·laboració d’uns 50 voluntaris, van desmantellar 32 suports de formigó i tot el filferro, i ho van posar en saques que s’ha emportat un helicòpter. Aprofitant l’acció de neteja, també van donar una mà de pintura a l’interior de l’Ermita de la Santíssima Trinitat.

En aquest vídeo hi ha un bon reportatge de l’acció de neteja. Si us engresca el tema, us podeu fer socis i col·laborar amb l’associació.


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar