Inici ViesBarcelonaMontserratAgulles Hiwatta a la Miranda de les Boïgues (Montserrat)

Hiwatta a la Miranda de les Boïgues (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Hiwatta va ser oberta el 10/5/1981 per Manel Sugranyes, Ritchie Pelegrina, Rafa Alacuart i Oriol Pié. Molt bona via de placa pel vessant est de la Miranda de les Boigües, amb roca excel·lent i on predomina l’escalada de presa petita. El nom de la via fa referència al líder indi Hiawatha (enllaç a wikipedia) que va viure al voltant de 1450.

Originalment va ser equipada amb burins, i al 2006 va ser restaurada amb parabolts per Josep Maria Porta, que va aprofitar per obrir una variant de sortida cap a la dreta. Aquesta variant li dóna més caràcter al tram final, ja que enlloc d’anar a l’esquerra a cercar l’aresta, la variant se’n va a la dreta i surt per un tram de 6b/c (5+ obligat).

La via es pot fer íntegrament en lliure amb un grau de 6c (6a obligat). Als trams més durs la via està ben protegida, però les assegurances són distants a la resta. Compte als metres inicials per accedir a la primera xapa, són molt fins.

Orientació

Est

Aproximació

Des de Can Maçana anem direcció al Refugi Vicenç Barbé, i poc abans d’arribar-hi girem a l’esquerra per la Canal del Cirerer. De seguida deixem la canal i anem amb clara tendència a l’esquerra. La primera agulla que tenim davant és l’Aglà, nosaltres hem de passar per la seva esquerra fins arribar a la paret est de la Miranda de les Boïgues. Resseguim arran de paret i la via comença abans d’arribar al característic collet de la Mompart

Material

12 cintes i un estrep opcional

Descens

Desgrimpem amb compte un parell de ressalts (opcionalment es poden rapelar).

Cordada

Edgar Tous i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar