Inici ViesBarcelonaMontserratAgulles Om Mani Padme Hum a l’Agulla de l’Arbret (Montserrat)

Om Mani Padme Hum a l’Agulla de l’Arbret (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Om Mani Padme Hum va ser oberta el 9/6/2002 per Gustavo Máñez “Kush” i Paco Mármol. La història d’aquesta obertura va començar al 1983 quan estaven escalant l’Aresta Brucs i quan estaven a la primera reunió, per error van sortir per la dreta de la bauma i van acabar fent tot el segon llarg en paral·lel a l’Aresta Brucs però uns 10 metres a la dreta. Al 1993 el Gustavo va obrir el primer llarg de la Om Mani Padme Hum, i ho va fer sense posar cap expansió. Finalment, al veure que la via gairebé no tindria repeticions, al 2002 van decidir retroequipar-la amb expansions.

Al retroequipament van utilitzar unes expansions anomenades Star Fix del fabricant italià Raumer, que actualment estan descatalogades i que podem reconèixer perquè l’ancoratge exterior té forma de cua de porc. Visualment semblen químics, però en realitat són el que s’anomena “tacs no autoperforants amb cunya interior”, és a dir, unes varilles d’acer inox que porten una cunya d’spit al final, un invent ben curiós. Per posar-los, primer cal fer un forat de 9mm amb el trepant i després s’entra l’Star Fix a martellades, el que fa expansionar l’spit.

Es una via molt agradable, amb roca excel·lent en tot el recorregut. En ser una via molt ràpida, és ideal per combinar amb alguna altra per la zona.

Orientació

Sud

Aproximació

Des de Can Maçana anem al Refugi Vicenç Barbé i pugem direcció nord per la Canal de les Bessones. Passem pel costat de la Bessona Inferior, la voregem pel nord i arribem al peu de l’Aresta Brucs a l’Agulla de l’Arbret. La via Om Mani Padme Hum comença uns metres a l’esquerra, i és fàcil de reconèixer per les característiques xapes en forma de cua de porc.

Material

11 cintes

Descens

Un ràpel de 50 cap al vessant est (possibilitat de fraccionar-lo en 20+30)

Cordada

Christian Ruiz i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar