Inici ViesBarcelonaMontserratAgulles Chichén Itzá al Dumbo (Montserrat)

Chichén Itzá al Dumbo (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Chichén Itzá va ser oberta el 14/4/1985 per Xavi Vidal, Josep Lluís Sasot i Josep Maria Caballé, en referència a la ciutat de la civilització maia ubicada a l’estat de Yucatán (Mèxic) i que és Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Ens ha semblat una bona via, oberta amb un equipament mínim i on haurem d’escalar més del que aparenta la ressenya, ja que els graus estan molt collats (cal pujar-ho tot ben bé 1 grau sencer). La roca en general és molt bona però hi ha alguns petits trams a controlar.

Al primer llarg hi ha força aire entre assegurances i es pot posar poca cosa, en canvi el segon dóna molt joc per l’autoprotecció. Patíem per l’estat de la primera reunió, ja que segons la guia del Dalmau només hi havia 2 burins precaris, però algú posteriorment hi ha afegit també 2 spits, així que no hi ha cap problema en aquest sentit. Per cert, al cim no hi ha reunió, es pot aprofitar una savina.

Orientació

Oest

Aproximació

Des de Can Maçana anem al Refugi Vicenç Barbé i pugem per la Canal Ampla. Quan estem a l’alçada del Setrill, sortim del camí i anem a l’esquerra per accedir al Dumbo. La via es troba al seu vessant oest.

Material

8 cintes, 4 bagues i friends fins al Camalot #3. Portàvem pitons per si de cas, però no n’hem posat cap.

Descens

Desgrimpem fàcilment pel vessant nord. Seguim les traces de pas i sense perdre alçada anem en direcció est fins arribar a la Canal Ampla.

Cordada

Jordi Pina i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar