Inici ViesBarcelonaMontserratSant SalvadorSant Benet Titu a la Panxa del Bisbe (Montserrat)

Titu a la Panxa del Bisbe (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Titu va ser oberta al 1981 per Carles Campos i Josep Reche, i està dedicada a un gos que tenia el Josep. El primer llarg el van obrir al 1980 amb mentalitat esportiva, és a dir, despenjant-se amb la corda per dalt i analitzant els millors emplaçaments per posar-hi els burins. Sense tenir en compte alguns petits totxos que s’havien obert anteriorment amb la corda per dalt, la Titu és considerada la primera via de tot Montserrat oberta en aquest estil.

En poc temps, l’obertura de vies per dalt va prosperar sobretot a Sant Benet, i van sorgir vies com la Brown Sugar a la Mòmia (jun 82) o The Wall a l’Elefant (oct 82). Per aclarir la notable diferència entre els 2 estils d’obertura, sovint es parla de vies obertes (per baix) o de vies equipades (per dalt).

Inicialment la Titu era una via d’esportiva que finalitzava a la R1 però l’any següent van decidir donar-li continuïtat, així que amb estil clàssic (per baix) van acabar d’obrir la resta de llargs fins al cim, tasca que van enllestir el 17/5/1981. Anys després, al 2012 ells mateixos la van reequipar amb parabolts i actualment tot l’equipament està en perfecte estat.

Ens ha semblat una via ben maca i recomanable, amb roca excel·lent i un grau obligat al voltant del 6a. L’hem escalat en 2 tirades, a la primera hem anat sense cap problema de fregament fins a la R2 (queda un magnífic llarg d’uns 35-40 m) i després en ensamble fins a la instal·lació de ràpel.

Orientació

Sud

Aproximació

Des del Monestir prenem les Escales dels Pobres fins al Pla de Santa Anna, i seguim les escales amunt fins arribar a la Panxa del Bisbe. La via es troba pocs metres a la dreta de la Canaletes.

Material

11 cintes (enllaçant L1+L2) i 2 bagues per a merlets. Opcionalment friends fins al Totem vermell (#1)

Descens

Un ràpel de 30 m cap al nord. Baixem per la canal oest i de seguida estem de nou al camí de les escales.

Cordada

David Cabañas i Jordi Ceballos

Enllaços

Els visas


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar