Inici ViesLleidaLa NogueraSant Llorenç de Montgai Cresta de la Coma de Gelis (Sant Llorenç de Montgai)

Cresta de la Coma de Gelis (Sant Llorenç de Montgai)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Cresta de la Coma de Gelis va ser oberta el 17/4/1960 per Jaume Suñol, Albert Muñoz i Jordi Torroella, membres del Centre Excursionista de Badalona. Sembla que hi ha un malentès històric al assignar la primera a la cresta a la cordada formada per Manel Cortés, Farré i Mallol del Centre Excursionista de Lleida. És un recorregut senzill i ben recomanable, amb trams aeris i una darrera tirada interessant. Hi ha diverses tirades de gairebé 60 m on cal gestionar bé les cordes per evitar problemes de fregament.

Orientació

Nord

Aproximació

Si venim de Balaguer, just abans d’arribar a Camarasa prenem un trencall a l’esquerra fins a Sant Llorenç de Montgai. Aparquem just abans de creuar el pont del riu Segre (enllaç a Google Maps).

Resseguim el camí pel vessant esquerre del pantà fins arribar a la cresta. L’entrada admet diverses variants, nosaltres hem començat pel vessant est (veiem un pitó i alguns ponts de roca)

Material

10 cintes llargues, bagues i opcionalment friends fins al Camalot #1

Descens

Fem un únic ràpel d’uns 25 m cap al cantó oposat. Després seguim un corriol en direcció al pantà, que ens deixa de nou al camí d’aproximació.

Cordada

Cisco Figueroa i Jordi Ceballos

Enllaços

El Col·leccionista de Vies


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar