Inici EscaladesLa NogueraMontroig Integral Tintín i Milú (Montroig)

Integral Tintín i Milú (Montroig)

per admin

La Integral Tintín i Milú és una excursió-escalada prou maca i senzilleta, és una bona via d’iniciació. Hi ha un pas de gegant força guapo per accedir a “La Presó” del Castell (quarta tirada), i la xemeneia de la darrera tirada també val la pena. De baixada podem aprofitar per rapelar pel bonic Avenc del Pas del Sastre i acabem de completar el dia.

Orientació:  Sud

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada.

Aproximació:  Des de Camarasa prenem la C-13 direcció Tremp i aparquem just passats els 2 túnels de la Presa de Camarasa (enllaç a Google Maps). Reculem per un túnel de servei, creuem la presa i just abans d’entrar al primer túnel girem a la dreta i seguim les indicacions cap a la Cova del Tabac. Quan estem a l’alçada dels primers contraforts, un corriol ens porta a peu de via (primer parabolt visible).

Material:  8 cintes, una baga, friends fins al Cam #0.75 i tricams

Descens:  Seguim la carena cap a l’oest fins que arribem a un coll on prenem el corriol de retorn. Opcionalment podem anar a cercar la boca superior de l’Avenc del Pas del Sastre (enllaç a l’avenc) i fer un ràpel de 25 m des d’un arbre, travessem l’avenc per dins i sortim per l’altra banda, és força maco.

Cordada:  Miquel Jordan, Rafa Corredor i Jordi Ceballos

També et pot interessar