Inici EscaladesMontserratMagdalenes Aresta dels Amics a la Pastereta (Montserrat)

Aresta dels Amics a la Pastereta (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Dels Amics va ser oberta l’any 1980 per Toño, Esteve Fabra i Damián, i és una variant d’entrada de l’Aresta Brucs, que havia estat oberta 10 anys abans. El recorregut està pràcticament desequipat, i són 2 curtes tirades que acaben arribant a l’arbre on comença l’Aresta Brucs. La primera tirada admet dues variants, una opció és entrar per la canal sud i l’altra és entrant per la xemeneia oest. A la segona tirada només hi ha un pitó, però que es protegeix bé amb tascons petits i friends. La roca és bona, sempre i quan no ens fiquem al diedre de la dreta, que ja es veu que està tot trencat.

Orientació:  Sud

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Anem a Collbató i aparquem al creuament entre Passeig Ronda i la entrada del Centre Hípic Collbató, a la coordenada N 41º 34.417′ E 1º 48.716′ (enllaç a Google Maps). Prenem la pista que neix just a la cantonada de la carretera, després el primer trencall a l’esquerra i anem tirant direcció Nord. Pugem pel Clot de la Mònica fins que hi ha un moment en que girem direcció a la Pastereta (marques blaves). Podem entrar a la via per la canal sud o per la xemeneia oest.

Material:  6 cintes, tascons petits, bagues i friends fins al Cam #1

Descens:  Si hem continuat per l’Aresta Brucs, podem acabar baixant amb un únic ràpel de 60 m per la via Petit Four

Cordada:  Miquel Jordan i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

També et pot interessar