Inici ViesLleidaTerradets CADE a les Bagasses (Terradets)

CADE a les Bagasses (Terradets)

per jordi.ceballos@gmail.com

La CADE va ser oberta l’any 1963 per Ferran Abella, Emili Gil, Emili Civís i Claude Colin, tots ells membres del CADE del Centre Excursionista de Catalunya. Tal com explica Emili Civís al seu llibre “Roques, glaceres i cims”, tot va començar a l’hivern de 1962 en que hi van fer un primer intent i van veure que era una ruta factible. Van haver de fixar cordes i tornar-hi diversos cops fins que a l’octubre de 1963 aconseguiren fer-ne la primera escalada integral.

Es una de les grans clàssiques de la Paret de les Bagasses. La part inferior de la via està força polida, però després de la feixa la roca millora molt. A les primeres tirades cal anar amb compte amb totes les vies que creuen la CADE, ja que és fàcil confondre’s.

Orientació

Sud-est

Aproximació

Des de la Font de les Bagasses (enllaç a Google Maps) creuem el riu pel pont romà, seguim pel corriol equipat (hi ha un parell de cables), creuem el túnel de la dreta, remuntem el túnel per sobre i arribem de seguida a peu de via, que es troba sota un característic dau (posa ‘CADE’ feblement a la paret).

Material

12 cintes, 3 bagues, friends fins al Camalot #2 i un estrep

Descens

Prenem corriol cap a la dreta (est) fins arribar a una instal·lació de ràpel (55 m), i després caminant arribem a la carretera.

Cordada

Ricard Rofes i Jordi Ceballos

Enllaços

Desventuras y Milagros


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar