Inici EscaladesMontserratSant Jeroni GAM a la Paret de Diables (Montserrat)

GAM a la Paret de Diables (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La GAM de Diables va ser oberta l’any 1970 per Salvador Ubach, Remi Brescó, Lluís Costa i Ramón Galí. Aquesta via havia estat començada anys enrera per Manel Cervera i Daniel Vergès, però l’havien deixat a mitges. Es una via magnífica pel bell mig de la paret de Diables, la roca no està gens sobada, dóna molt joc a l’autoprotecció, i la tirada del sostre té un ambient brutal. Un cop superat el sostre les possibilitats d’abandonament es compliquen força, caldria desescalar el sostre.

Orientació:  Est

Regulacions:  L’escalada a Montserrat està regulada, consultar la web del Patronat

Aproximació:  Des de Santa Cecília (enllaç a Google Maps) prenem el GR direcció al Monestir. Quan arribem a l’alçada de la Paret de Diables, on el camí s’eixampla (uns metres abans d’una antiga carbonera) trobem un corriol en direcció a la paret. Hem de grimpar un ressalt i llavors arribem a la base de la paret. Anem resseguint els peus de via cap a la dreta fins situar-nos a sota dels sostres, la via comença per una placa tumbada.

Material:  20 cintes (sense xapar-ho tot), friends fins al Cam #3, tricams, 1 xapa recuperable i 2 estreps.

Descens:  Un cop al cim anem en direcció sud, desgrimpem un ressalt i acabem baixant per la Canal dels Avellaners.

Cordada:  Miki Paez, Cisco Figueroa i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

També et pot interessar