Inici ViesBarcelonaMontserratSant Jeroni Millet a l’Agulla Inclinada (Montserrat)

Millet a l’Agulla Inclinada (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Millet a l’Agulla Inclinada va ser oberta per Ramon Millet i J. Balcells. Es tracta d’una via pràcticament desequipada (un únic burí en tota la via), amb bona roca i un tram d’artificial a pitonar ben interessant. Es curta i ràpida, i ens ha agradat força.

El tram més difícil és arribar al burí que es troba a uns 5 metres d’alçada, en terreny ben vertical. No sé com s’ho devien fer els oberturistes, però per arribar al burí hem necessitat un pitó falcat, un pas de ganxo i un plom (l’hem deixat posat). A partir d’aquí, fissura boníssima que es pot cosir amb universals/plans, fins que la dificultat afluixa i sortim en lliure a buscar la savina de la reunió. A la segona tirada pugem fins a una savina seca, on enllacem amb la darrera tirada de l’Aresta Brucs.

Orientació

Oest

Aproximació

Aparquem al Monestir de Montserrat. Si hem agafat el Funicular de Sant Joan, prenem el camí de Sant Jeroni. Quan estem més o menys a l’alçada de Cap de Mort, a la nostra esquerra passem pel costat del Cigronet, i poc després surt un trencall a l’esquerra que ens porta per un camí una mica indefinit fins a l’Agulla Inclinada.

Material

12 cintes, 10 pitons variats (principalment universals i plans), 1 tascó petit, 1 tac (mida caixa de mistos), un ganxo Talon i un Camalot #0.75

Descens

Dos ràpels per l’Aresta Brucs (el primer fins la R1, i el segon fins al terra)

Cordada

Manuel Pérez “Lete” i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar