Inici EscaladesMontserratAgulles Integral Estorach-Nubiola-Torras-Nubiola al Timbaler (Montserrat)

Integral Estorach-Nubiola-Torras-Nubiola al Timbaler (Montserrat)

per admin

Combinació de dues grans clàssiques, primer la Xemeneia Estorach al Timbal, oberta l’any 1946 pels germans Estorach i Emili Navarro. A continuació, enllaçem amb la Nubiola-Torras-Nubiola al Timbaler, oberta l’any 1980 per Joan Nubiola, Josep Maria Torras i Pau Nubiola. Es ideal per anar-hi una tarda d’estiu, ja que estem tota la estona a l’ombra.

L’Estorach és una xemeneia molt agraïda de pujar i fàcil de protegir amb flotants. La Nubiola-Torras-Nubiola té un inici una mica exposat (es pot pitonar opcionalment) fins enganxar la fissura vertical, i després ja només ens queden uns metres d’escalada amable al voltant de IV+/V.

Orientació:  Sud-est

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada.

Aproximació:  Deixem el cotxe a l’aparcament públic del Bruc, que es troba a N 41º 34.917′ E 1º 46.871′ (enllaç a Google Maps). Prenem el camí direcció al Vermell del Xincarró fins que veiem el Timbaler, un corriol ens porta a peu de via.

Material:  12 cintes, friends fins al Cam #2, 3 universals, 1 V petita, 1 tac, 2 falquetes, tascons, 2 xapes recuperables, 2 bagues i un estrep

Descens:  Anem en direcció oest i baixem pel costat del Gerro fins enllaçar de nou amb el camí d’aproximació.

Cordada:  Miquel Jordan i Jordi Ceballos

També et pot interessar