Inici ViesBarcelonaMontserratEcos Homo Montserratinus a la Roca de Sanhida (Montserrat)

Homo Montserratinus a la Roca de Sanhida (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

Homo Montserratinus va ser oberta l’any 1998 per David Hita en solitari. Es una fantàstica via d’autoprotecció, molt variada, i amb un darrer llarg increïble que ressegueix una fissura de principi a final. La via està molt poc equipada, amb expansions a les reunions i algun que altre pitó a les tirades, però es deixa protegir de conya. Si hi anem a l’estiu i volem evitar la calor, val la pena entrar a la via a partir del migdia i així la farem tota a l’ombra.

Orientació

Est

Aproximació

Des de Santa Cecília (enllaç a Google Maps) anem per la carretera en direcció Can Maçana fins arribar a unes escales que pugem i enllacen amb el GR. El seguim en direcció Can Maçana fins un trencall on hem d’anar cap al Coll de Migdia. De seguida arribem al trencall que va a la Font de la Llum, el prenem i resseguim la base de les parets fins arribar al peu de via.

Material

15 cintes, fissurers, friends fins al Camalot #4 (amb mitjans repetits), 2 bagues i uns estreps

Descens

Des de la darrera reunió fem un ràpel de 30 m fins a la R5, un segon ràpel de 45 m fins a una instal·lació (que no és cap reunió per on hem pujat), i un darrer ràpel fins al terra.

Cordada

Manel Ramon i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar