Inici EscaladesLa NogueraAger Redrum al Cap del Ras (Ager)

Redrum al Cap del Ras (Ager)

per admin

La Redrum va ser oberta l’any 1994 per Eric Promio, Jordi Cid i Quique Couso. Es una de les grans clàssiques del Cap del Ras, i ens ha sorprès que no està gens sobada. La via té alguns trams molt guapos, especialment el fotogènic flanqueig de la tercera tirada. A la part de dalt hi ha dues vies que van super enganxades a la Redrum, és una mica agobiant perquè has d’anar pendent de no equivocar-te de via… Per cert, hem reposat la xapa d’espit que faltava a la darrera tirada, esperem que no vagi algun il·luminat i la torni a treure, perquè aquell pas de tota la vida havia sigut un pas de Ae, i sense la xapa et jugues una bona hòstia contra la repisa. Al llarg de la via hi ha força espits que bellugen i estan massa sortits, a la via li vindria bé una restauració.

Orientació:  Sud

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Des d’Àger prenem la carretera cap al Parc Astronòmic. Passats uns quilòmetres, agafem una pista on hi ha un senyal cap al Refugi de Colobor, i de seguida prenem un trencall a l’esquerra (a la dreta aniríem a Colobor). Seguim la pista una estona i aparquem a l’alçada de la via a la coordenada N 42º 2.285′ E 0º 47.100′ (enllaç a Google Maps). Des de l’aparcament ubiquem la via i l’aproximació és evident, ens hem de fixar en el sostre característic.

Material:  14 cintes, tascons, tricams i friends fins al Cam #2

Descens:  Des del cim anem en direcció est fins a un esperó marcat amb fites. Un cop a la feixa no hi ha pèrdua, aquesta desemboca a una canal que baixem fins arribar a la pista.

Cordada:  Ricard Rofes i Jordi Ceballos

També et pot interessar