Inici ViesLleidaLa NogueraAger Redrum al Cap del Ras (Ager)

Redrum al Cap del Ras (Ager)

per jordi.ceballos@gmail.com

Actualització feb’24: La via ha estat reequipada recentment i hi han afegit més expansions, probablement ara calen menys friends.

La Redrum va ser oberta l’any 1994 per Eric Promio, Jordi Cid i Quique Couso. Es una de les grans clàssiques del Cap del Ras, i ens ha sorprès que no està gens polida. La via té alguns trams molt guapos, especialment el fotogènic flanqueig de la tercera tirada. A la part de dalt hi ha dues vies que van molt enganxades a la Redrum, cal vigilar per no sortir-se de la via…

Per cert, hem reposat la xapa d’spit que faltava a la darrera tirada, esperem que no vagi algun il·luminat i la torni a treure, perquè aquell pas de tota la vida havia sigut un pas d’Ae, i sense la xapa et jugues una bona hòstia contra el terra. Al llarg de la via hi ha força spits que belluguen i estan massa sortits, a la via li vindria bé una restauració.

Orientació

Sud

Aproximació

Des d’Àger prenem la carretera cap al Parc Astronòmic. Passats uns quilòmetres, agafem una pista on hi ha un senyal cap al Refugi de Colobor, i de seguida prenem un trencall a l’esquerra (a la dreta aniríem a Colobor). Seguim la pista una estona i aparquem a l’alçada de la via a la coordenada N 42º 2.285′ E 0º 47.100′ (enllaç a Google Maps). Des de l’aparcament ubiquem la via i l’aproximació és evident, cal que ens fixem en el sostre característic.

Material

14 cintes, fissurers, tricams i friends fins al Camalot #2

Descens

Des del cim anem en direcció est fins a un esperó marcat amb fites. Un cop a la feixa no hi ha pèrdua, aquesta desemboca a una canal que baixem fins arribar a la pista.

Cordada

Ricard Rofes i Jordi Ceballos

Enllaços

Romàntic Guerrer


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar