Inici ViesBarcelonaMontserratSant SalvadorSant Benet Esperó Màgic a la Prenyada (Montserrat)

Esperó Màgic a la Prenyada (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

L’Esperó Màgic va ser obert l’any 1982 per Víctor Viciana i Emma Mora, aprofitant amb intel·ligència l’espai a l’esquerra de la Cerdà-Pokorski, i van obrir una preciositat de via, molt recomanable i ideal per gaudir de la ombra en una tarda d’estiu, ja que s’hi està a la glòria!

Les assegurances estan força espaiades, sort que la roca és boníssima i el recorregut molt lògic, l’únic punt a vigilar és al començament de la segona tirada, on no s’ha d’anar cap a la xapa que tenim a sobre, sinó en diagonal cap a la dreta. Aquesta segona tirada és molt guapa, ben vertical, mantinguda i amb unes preses d’escàndol.

Orientació

Nord

Aproximació

Des del Monestir anem al refugi de Sant Benet, passem una mena de porta de pedra. Prenem un trencall a l’esquerra com si anéssim cap a l’Ermita de Sant Salvador, i poc després anem a l’esquerra fins arribar al vessant nord de la Prenyada. Pugem uns pocs metres per una canal arbrada i arribem al peu de la marcada fissura rectilínia on comença l’entrada original de la Cerdà-Pokorski. L’Esperó Màgic comença uns 10 m més a l’esquerra.

Material

10 cintes, friends fins al Camalot #1 (opcionalment agafar el #3), tricams i 2 cordinos per merlets

Descens

Fem un únic ràpel de 30 m fins a la canal. Després baixem pel corriol fins que hi ha un moment en que hem de sortir de la canal fent un gir pronunciat a l’esquerra, remuntem un collet, passem pel peu de via de la Gómez-Xalmet i arribem de nou al refugi.

Cordada

Estel Parés i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar