Inici EscaladesMontserratSant Salvador Esperó Màgic a la Prenyada (Montserrat)

Esperó Màgic a la Prenyada (Montserrat)

per admin

L’Esperó Màgic va ser obert l’any 1982 per Víctor Viciana i Emma Mora, aprofitant amb intel·ligència l’espai a l’esquerra de la Cerdà-Pokorski, i van obrir una preciositat de via, molt recomanable i ideal per gaudir de la ombra en una tarda d’estiu, ja que s’hi està a la glòria! Les assegurances estan força espaiades, sort que la roca és boníssima i el recorregut molt lògic, l’únic punt on hem de vigilar és al començament de la segona tirada, on no hem d’anar cap a la xapa que tenim a sobre, sinó en diagonal cap a la dreta. Aquesta segona tirada és molt guapa, ben vertical, mantinguda i amb unes preses d’escàndol.

Orientació:  Nord

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Des del Monestir anem al refugi de Sant Benet, passem una mena de porta de pedra. Prenem un trencall a l’esquerra com si anèssim cap a la Ermita de Sant Salvador, i poc després anem a l’esquerra fins arribar al vessant nord de la Prenyada. Pugem uns pocs metres per una canal arbrada i arribem al peu de la marcada fissura rectilínia on comença la entrada original de la Cerdà-Pokorski. L’Esperó Màgic comença uns 10 m més a l’esquerra.

Material:  10 cintes, friends fins al Cam #1 (opcionalment agafar el #3), tricams i 2 cordinos per merlets

Descens:  Un únic ràpel de 50 m per la via normal (vessant nord). Baixem tota la canal, en un petit tram amb l’ajuda d’una corda fixa, i amb tendència a l’esquerra tornem al Refugi de Sant Benet.

Cordada:  Estel Parés i Jordi Ceballos

També et pot interessar