Inici ViesBarcelonaMontserratSant Salvador Esperó Màgic a la Prenyada (Montserrat)

Esperó Màgic a la Prenyada (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

L’Esperó Màgic va ser obert l’any 1982 per Víctor Viciana i Emma Mora, aprofitant amb intel·ligència l’espai a l’esquerra de la Cerdà-Pokorski, i van obrir una preciositat de via, molt recomanable i ideal per gaudir de la ombra en una tarda d’estiu, ja que s’hi està a la glòria!

Les assegurances estan força espaiades, sort que la roca és boníssima i el recorregut molt lògic, l’únic punt a vigilar és al començament de la segona tirada, on no s’ha d’anar cap a la xapa que tenim a sobre, sinó en diagonal cap a la dreta. Aquesta segona tirada és molt guapa, ben vertical, mantinguda i amb unes preses d’escàndol.

Orientació

Nord

Regulacions

La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació

Des del Monestir anem al refugi de Sant Benet, passem una mena de porta de pedra. Prenem un trencall a l’esquerra com si anéssim cap a l’Ermita de Sant Salvador, i poc després anem a l’esquerra fins arribar al vessant nord de la Prenyada. Pugem uns pocs metres per una canal arbrada i arribem al peu de la marcada fissura rectilínia on comença l’entrada original de la Cerdà-Pokorski. L’Esperó Màgic comença uns 10 m més a l’esquerra.

Material

10 cintes, friends fins al Camalot #1 (opcionalment agafar el #3), tricams i 2 cordinos per merlets

Descens

Un únic ràpel de 50 m per la via normal (vessant nord). Baixem la canal, i amb tendència a l’esquerra tornem al Refugi de Sant Benet.

Cordada

Estel Parés i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar