Inici EscaladesMontserratAgulles SAME a l’Agulla Mare (Montserrat)

SAME a l’Agulla Mare (Montserrat)

per admin

La SAME a l’Agulla Mare va ser oberta en diversos atacs per membres de la SAME (UEC). La via supera de manera arrogant l’espectacular paret est de l’Agulla Mare, plena de balmes i sostres, la llàstima és que la roca no acompanya gaire i acaba sent un recorregut principalment d’escalada artificial a base de burins molt antics i múltiples peces de museu.

Les reunions són sòlides però les expansions de les tirades estan força malmeses, és una via només recomanable per a amants de les antiguitats montserratines. Per evitar l’exposat flanqueig inicial, també hi ha la possibilitat d’una entrada directa que comença més a l’esquerra.

Orientació:  Est

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Des de Can Maçana anem cap al Refugi Vicenç Barbé. Superat el pas de les Portelles, i quan ja només ens queda una petita pujada per arribar al refugi, girem a l’esquerra i pugem una mica per la Canal del Cirerer. L’agulla ens queda a mà esquerra, la via comença just a sota d’una planta enfiladissa que recobreix la paret.

Material:  22 cintes, 5 xapes recuperables, 5 escanya-burins, tascons, friends fins al Cam #1, estreps, 1 baga, 2 filferros molt prims per a pitonisses sense argolla

Descens:  Un ràpèl de 40m fins al terra

Cordada:  Mateu Maglia, Llullu Barba i Jordi Ceballos

També et pot interessar