Inici ViesBarcelonaMontserratAgulles SAME a l’Agulla Mare (Montserrat)

SAME a l’Agulla Mare (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La SAME a l’Agulla Mare va ser oberta en diversos atacs per membres de la SAME (UEC). La via supera de manera arrogant l’espectacular paret est de l’Agulla Mare, plena de balmes i sostres, la llàstima és que la roca no acompanya gaire i acaba sent un recorregut principalment d’escalada artificial a base de burins molt antics i múltiples peces de museu.

Les reunions són sòlides però les expansions dels llargs estan força malmeses, és una via només recomanable per a amants de les antiguitats montserratines. Per evitar l’exposat flanqueig inicial, també hi ha la possibilitat d’una entrada directa que comença més a l’esquerra.

Orientació

Est

Aproximació

Des de Can Maçana anem cap al Refugi Vicenç Barbé. Superat el pas de les Portelles, i quan ja només ens queda una petita pujada per arribar al refugi, girem a l’esquerra i pugem una mica per la Canal del Cirerer. L’agulla ens queda a mà esquerra, la via comença just a sota d’una planta enfiladissa que recobreix la paret.

Material

22 cintes, 5 xapes recuperables, 5 escanya-burins, fissurers, friends fins al Camalot #1, estreps, 1 baga, 2 filferros molt prims per a pitonisses sense argolla

Descens

Un ràpel de 40m fins al terra

Cordada

Mateu Maglia, Llullu Barba i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar