Inici ViesBarcelonaMontserratMagdalenes Mil·lennium al Serrat dels Monjos (Montserrat)

Mil·lennium al Serrat dels Monjos (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Mil·lennium es troba al Serrat dels Monjos i va ser oberta per Armand Ballart i Ricard Darder. La via s’anomena Mil·lennium precisament pel dia en que va ser oberta, 1 de gener del 2000, ja que era el canvi de mil·lenni. Aquesta via és una variant més exigent de la Guateque (oberta al 1992 pel mateix Armand i en Fredi Parera), de la que aprofita els 3 llargs centrals, i després va a cercar un magnífic esperó que dóna el caràcter a la via.

Es tracta d’una bona via, mantinguda i variada, una opció ben recomanable. L’equipament és a base d’spits i pitons, i es pot acabar de protegir perfectament amb flotants. La roca és molt bona, excepte al darrer llarg on cal vigilar.

Orientació

Sud

Aproximació

Deixem el cotxe a l’àrea de Pícnic de l’Ermita de la Salut (enllaç a Google Maps). Pugem fins a les Coves del Salnitre i resseguim el camí en direcció est. Després de travessar tot el Serrat de les Garrigoses, passem el Torrent Fondo i allà comença el Serrat dels Monjos. Anem avançant i quan estem al sector central ja podem ubicar la via des del camí, que comença al mateix punt que la Guateque.

Material

10 cintes, fissurers petits, 2 bagues, friends fins al Camalot #2

Descens

Baixem uns metres en direcció est i de seguida trobem una instal·lació des d’on fem un primer ràpel (40 m). Després baixem per un corriol poc definit fins a una instal·lació des d’on fem un segon ràpel (45 m) fins al camí. Aquest segon ràpel es troba a la coordenada N 41º 34.490′ E 1º 50.815′ (enllaç a Google Maps)

Cordada

Edgar Tous i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar