Inici ViesBarcelonaMontserratSant Jeroni Pèls Indigestos a les Gepes del Camell de Sant Jeroni (Montserrat)

Pèls Indigestos a les Gepes del Camell de Sant Jeroni (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Pèls Indigestos va ser oberta el 19/6/1999 pels germans Albert i Oscar Masó. Es una vieta molt ben trobada, que ressegueix una línia natural fins al cim de la gepa nord del Camell de Sant Jeroni.  L’únic equipament que hi ha a la via és un pitó, però es protegeix molt bé amb friends.

Al cim de la gepa nord no hi ha res sòlid per muntar reunió, així que lo més recomanable és escalar un primer llarg de 30m fins a l’arbre, i després fer un segon llarg d’uns 10-15m fins al cim, on cal assegurar al cos. Després encara haurem de desgrimpar amb compte (exposat) fins al collet entre les dues gepes.

Orientació

Nord

Aproximació

Des del Monestir de Montserrat pugem a Sant Joan, i seguim una bona estona el camí direcció a Sant Jeroni. Pocs metres després de passar pel costat de l’Agulla del Cigronet prenem un corriol a mà esquerra que ens permet arribar còmodament al Camell de Sant Jeroni. 

Material

6 cintes, 1 baga i friends fins al Camalot #4 (sense repetir)

Descens

Desgrimpem amb compte fins al collet entre les 2 gepes. Un cop aquí, tenim 2 opcions:

  • Opció 1: Podem baixar fent un parell de ràpels en direcció est aprofitant els arbres de la via normal. Al rapelar és molt fàcil tirar-li pedres al company de sota.
  • Opció 2: Grimpem fins al cim de la Gepa sud (uns 10 metres de III grau), i anem a cercar la reunió de parabolts de l’Aresta Brucs, des d’on fem un únic ràpel de 30m justos (compte en arribar al final de la corda!). Un cop fet el ràpel, baixem còmodament per la canal en direcció est. Aquesta opció ens ha semblat la més recomanable, a més que és ideal per aprofitar i escalar la bonica Aresta Brucs oberta al 2005 pel David Hita.

Cordada

Carles Llovet i Jordi Ceballos

Enllaços

Web dels germans Masó


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar