Inici ViesBarcelonaMontserratAgulles Edelweiss al Dumbo (Montserrat)

Edelweiss al Dumbo (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

Edelweiss va ser oberta al 1972 per Alfons Rosell, Santi Archs, Carles Martí i Joan Garcia, i la van batejar així perquè tot el material necessari per obrir la via va ser proporcionat pel Ricardo, propietari de la botiga Esports Edelweiss de Barcelona.

El primer llarg original fa només 15 m i la primera reunió està molt vella, creiem que lo millor és anar directament fins a la segona reunió, quedant així un llarg boníssim de 55 m. Hi ha moltes expansions al llarg de tota la tirada però estan velles, ja que tot el material és l’original del 1972.

Algunes ressenyes indiquen erròniament que el darrer llarg de l’Edelweiss coincideix amb l’Esperó dels Núvols, però no és així. El darrer llarg de l’Edelweiss marxa a l’esquerra a cercar una fissura terrosa amb aspecte de pocs amics… Portàvem pitons amb la intenció d’intentar aquesta sortida original, però entre que la meteo no acompanyava gens i que es preveia laboriós, ho hem deixat estar i hem acabat sortint pel darrer llarg de “Con la mente en blanco”, un llarg amb roca excel·lent que es troba completament equipat (obligat 6a). Una altra possibilitat és sortir pel darrer llarg de l’Esperó dels Núvols (6a+), que transcorre entre la Edelweiss i Con la mente en blanco.

Orientació

Est

Aproximació

Des de Can Maçana anem al Refugi Vicenç Barbé i pugem per la Canal Ampla. Passem de llarg el Setrill i finalment sortim del camí i anem a l’esquerra per accedir al Dumbo.

Material

22 cintes i 2 xapes recuperables. Opcionalment tricams i Totem blau. Si es vol fer el darrer llarg de l’Edelweiss, cal dur uns quants pitons variats.

Descens

Desgrimpem fàcilment pel vessant nord. Seguim les traces de pas i sense perdre alçada anem en direcció est fins arribar a la Canal Ampla.

Cordada

David Cabañas i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar