Inici ViesBarcelonaMontserratAgulles GESAM a l’Agulla dels Ossos (Montserrat)

GESAM a l’Agulla dels Ossos (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

Oberta el 26/11/1972 per Josep Piera “Kelo”, Francesc Burgos “Kiku” i Manel Gasca. És una via inèdita que no apareix a cap guia ni butlletí, ja que en el seu dia no la van divulgar. Ens ha semblat una via molt bona, que es troba mínimament equipada i que en tot moment cerca el recorregut més lògic per enfilar-se per aquest magnífic pany de paret.

Els 2 darrers llargs són comuns amb la Via dels Avis que va ser oberta al 1980, i a la ressenya ja indicaven que havien trobat 2 reunions antigues d’una via desconeguda, que ha resultat ser la GESAM. Actualment, totes les expansions de la GESAM es troben en perfecte estat.

Al primer llarg de la GESAM només hi ha un pitó i no hem vist possibilitat de posar res, és un tram exposat. El segon llarg ressegueix una evident fissura perfectament protegible amb friends, i el tercer transcorre per una agradable placa de roca excel·lent. Un cop a la tercera reunió, amb una grimpada anem directament a cercar la instal·lació de ràpel.

Orientació

Est

Aproximació

Des de Can Maçana anem al Refugi Vicenç Barbé i pugem per la Canal de les Bessones fins dalt de tot. Fem una petita grimpada a mà esquerra i accedim al peu de via.

Material

6 cintes i friends fins al Camalot #3

Descens

Un ràpel de 20 m cap al nord i desgrimpem amb compte (o ràpel curt) per la canal a l’oest de l’Agulla dels Ossos

Cordada

Mateu Maglia, Carles Llovet i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar