Inici ViesAragóRiglos Chimenea de los cachorros (Riglos)

Chimenea de los cachorros (Riglos)

per jordi.ceballos@gmail.com

Oberta el 20/01/1958 per A. Soriano, J. Lacasta, José Antonio Bescós, Rafael Montaner i Juan José Díaz. És una interessant xemeneia que amb una dificultat assequible resulta una bona opció per cercar l’ombra en dies calorosos. Fa uns anys, la via va ser reequipada amb parabolts a les reunions i P expansives als llargs, així que actualment és poc exposada per tractar-se d’una xemeneia.

A la via hi trobem diversos trams ben macos on cal progressar en X, així com també alguns trams estrets, de manera que és millor fer la via sense motxilla. L’únic llarg on cal anar amb cura és el darrer, ja que la roca no acompanya i curiosament es troba menys protegit que els anteriors. És una via molt ràpida, a combinar amb alguna altra per la zona.

Aquesta és la tercera xemeneia de les 5 que miren al poble de Riglos:

  1. Pany-Haus
  2. La gripe
  3. De los cachorros
  4. Endrija por donde Dios manda
  5. La quinta chimenea

Orientació

Sud

Aproximació

Des del poble de Riglos prenem el camí fins al peu dels Mallos i resseguim les parets a la dreta fins arribar a l’alçada de la via.

Material

6 cintes, 1 baga i friends del Camalot 0.4 (Totem groc) al Camalot #1

Descens

Un cop finalitzada la via, seguim la sirga i baixem amb compte a l’arbre que tenim just a sota. Des de l’arbre fem un primer ràpel de 60m que ens permet arribar a la darrera instal·lació de Los Volaos, des d’on fem un segon ràpel de 60m fins al terra.

Cordada

Ferran Hernández i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar