Inici EscaladesBerguedàPedraforca Pany-Haus al Pollegó Inferior (Pedraforca)

Pany-Haus al Pollegó Inferior (Pedraforca)

per admin

La xemeneia Pany-Haus va ser la primera via oberta a la cara sud del Pedraforca (Pollegó Inferior), a l’any 1944 per Jordi Panyella (“Pany”) i Jordi Casasayas (“Haus”). Tot i estar a la cara sud, a la via no hi toca massa el sol, ja que queda a l’ombra de les parets veines.

La via combina sobretot escalada en diedre i xemeneia, i la darrera tirada de 55 m és la més exigent. Totes les reunions tenen almenys una expansió, però les tirades són gairebé desequipades (algun pitó o pont de roca), i alguns trams són de difícil protecció. Evitar fer-la amb una cordada davant pel risc de caiguda de pedres, i recomanable anar sense motxilla.

Orientació:  Sud

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada.

Aproximació:  Des de Saldes agafem la carretera cap al refugi Lluís Estasen, però de seguida prenem una pista a l’esquerra, i aparquem a N42º 13.421′ E1º 42.505′ (enllaç a Google Maps). Podem veure tot el recorregut fins a peu de via en aquest enllaç de wikiloc.

Material:  8 cintes, tascons, friends fins al Cam #3

Descens:  Seguim tirant amunt resseguint algunes fites i una mica d’intuició, i després baixem pel camí de les Costes d’en Dou.

Cordada:  Cesc Aldabó, Jordi Ceballos

També et pot interessar