Inici ViesBarcelonaMontserratSant Jeroni Cobo-Pamplona a Patriarques (Montserrat)

Cobo-Pamplona a Patriarques (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Cobo-Pamplona va ser oberta l’any 1973 per Benito Cobo i Toni Pamplona. Es una via molt guapa, llarga i variada. La via ha estat restaurada i està prou ben protegida. Portàvem pitons per si calien al tram d’A2, però no hem hagut de clavar en tota la via. A la tirada 7 hi ha dues xemeneies seguides, amb el que és recomanable no dur motxilla.

Orientació

Nord

Aproximació

Des de Santa Cecília (enllaç a Google Maps) prenem el GR cap al Monestir. A l’alçada de Patriarques prenem un trencall a la dreta que s’enfila per la Canal dels Avellaners. Pugem una estona, i una corda fixa ens indica l’inici de la via. Si quan hem anat pujant hem arribat a una canal amb graons metàl·lics, vol dir que ens hem equivocat, hauríem de recular i seguir més amunt.

Material

Unes 20 cintes (comptant de recuperar algunes als 2 llargs d’artifo), fissurers i friends fins al Camalot #1

Descens

Es una mica liat, millor no fer-lo de nit. Després de creuar un bosquet, hem d’escalar un petit mur equipat amb un parabolt blau i arribem al cim de Patriarques. Des d’aquí fem un ràpel de 30 m cap al sud i anem a parar al camí de Sant Jeroni que prenem en direcció al Monestir. Als pocs minuts prenem un trencall cap al nord i arribem de nou a la Canal dels Avellaners.

Cordada

Eduard Giménez i Jordi Ceballos

Enllaços

La Cordada Centenària


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar